23-03-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Hoek tot Helder kondigt vijfde editie aan.

Hoek tot Helder de Langste kitesurftocht in één dag ter wereld is hét bucketlist event van kitesurfers in heel Europa.

Hoek tot Helder is in no-time uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit heel Europa. Even heroïsch en afhankelijk van het weer als de Elfstedentocht, maar dan met klotsende golven, kilometers kustlijn en keiharde wind. Dit jaar kiten 500 fanatiekelingen in één ruk van Hoek van Holland naar Den Helder. Hoek tot Helder een echte uitputtingsslag, want met een hemelsbrede afstand van 130 km is dit de langste downwind kitesurftocht ter wereld die binnen een dag wordt afgelegd.
Dat de tocht razend populair is onder kitesurfers bleek vorig jaar, toen de tickets binnen anderhalf uur waren uitverkocht. Een absoluut record, net als de € 607.000,- die door de deelnemers werd ingezameld voor de Hartstichting. 

Scheepsrecht voor Beau van Erven Dorens in vijfde editie van Hoek tot Helder?

Aan de afgelopen edities van Hoek tot Helder deden deelnemers van allerlei niveaus mee. Kitesurfgrootheden als Kevin Langeree, Lasse Walker en Gijs Wassenaar bijvoorbeeld. Maar ook Beau van Erven Dorens en Mark Tuitert verschenen al twee keer aan de start. En waar Tuitert in 2019 de finish haalde, lukte Van Erven Dorens dat nog nooit. Naar verluid heeft Beau zich echter voorgenomen om het nog één keer te proberen. Zal drie keer scheepsrecht voor hem zijn? 

Hoek tot Helder
Hoek tot Helder

Inschrijving voor vijfde editie van Hoek tot Helder geopend

Op 25 maart om 08:00 uur komen de tickets online. De organisatie houdt weer rekening met een ware stormloop. Martijn van Stichting Kite 4 Charity: “Ik hoop dat het weer net zo snel gaat met de tickets als de afgelopen jaren. Dat betekent dat de deelnemers weer erg enthousiast zijn over ons evenement, en dat leidt vaak tot mooie sponsoropbrengsten.” Inschrijven kan op www.hoektothelder


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van