02-10-2013 - Mountainbiken, Nieuws

De visie van Vos: mountainbiken

Marianne Vos is constant op zoek naar nieuwe uitdagingen en dit heeft er mede voor gezorgd dat Olympisch kampioene op de weg op de mountainbike is gestapt. Een gelaagde verkenning, maar de combinatie met het wielrennen was lastiger dan verwacht: ‘Ik heb de puzzel onderschat’, aldus Vos.

Het oorspronkelijke idee ontstond vorig jaar tijdens de Spelen van Londen. De olympische mountainbikerace van Rio 2016 is qua planning goed te combineren met de wegwedstrijd en werd een uitdaging voor de lange termijn. Dit jaar volgde de nadere kennismaking met MTB. ‘Het is meegevallen. Ik had mijn twijfels of ik er iets te zoeken had”,

Vos wist in haar eerste wedstrijd op Cyprus meteen de eerste plaats te bemachtigen. Toch kwam ze bij de wedstrijden om de wereldbeker nog tekort om zicht te kunnen meten met de toppers in het mountainbiken.. ‘Nu moet ik eraan werken om competitief te worden.’ De uitdaging ligt in het vinden van de juiste combinatie. Vos erkende dit jaar dat ze in rittenkoersen bergop had ingeleverd. ‘Ik deed het mountainbiken tussen het wegwielrennen door. Ik moet voorkomen dat ik inlever op capaciteit.’ De komende jaren zullen moeten uitwijzen of alleskunner Marianne Vos ook het mountainbiken kan domineren.

Bron: Algemeen Dagblad

 van