07-08-2023 - Nieuws, Wielrenblad

De Volledig Nieuwe S-Works Tarmac SL8

Speicalized is zeer enthousiast om de meest verwachte fiets ter wereld te onthullen: de gloednieuwe S-Works Tarmac SL8. We beloven dat het het wachten waard was! De nieuwe Tarmac SL8 is een combinatie van aerodynamica, lichtgewicht en rijkwaliteit die voorheen voor onmogelijk werd gehouden. Na acht generaties en meer dan twintig jaar ontwikkeling is het meer dan de snelste Tarmac ooit – het is ‘s werelds snelste racefiets.

De nieuwe Tarmac SL8 is 16,6 seconden sneller over 40 km dan de SL7 en is de meest aerodynamische racefiets die we ooit hebben gemaakt. We hebben ons geconcentreerd op de voorkant om aero-winst te creëren met de nieuwe vorm van het frame boven de voorvork en de nieuwe Rapide Cockpit. Hij is aerodynamischer dan de Venge. 

Met 685 gram is de S-Works Tarmac SL8 het lichtste frame in de World Tour. Dankzij de focus op aerodynamica op de plekken waar het echt verschil maakt, niet alleen waar het er goed uit ziet. Door de lessen van de Aethos toe te passen op de vorm van het frame, gericht op het dragen van de belasting en het voorkomen van het gebruik van overtollig materiaal.

De acceleratie en het responsieve rijgedrag van de S-Works Tarmac SL8 zijn het resultaat van een verbluffende verbetering van de verhouding tussen stijfheid en gewicht van 33% ten opzichte van de SL7. Met een toename in conformiteit van 6% zorgt dit voor een soepel rijgedrag dat uniek is in de wereld van racefietsen.

Het komt erop neer dat je met aërodynamica of lichtgewicht alleen geen races wint – snelheid is wat telt. Om die snelheid te kunnen leveren, moest deze compromisloze combinatie van aerodynamica, lichtgewicht, stijfheid en flexibiliteit worden gemaakt. Door middel van racesimulaties met gegevens uit de echte wereld weet het Ride Science team dat de S-Works Tarmac SL8 de snelste racefiets is die ooit is gemaakt op de routes die er toe doen – 128 seconden sneller over Milaan San Remo en 20 seconden sneller over de Tourmalet dan de SL7. 

Voor meer informatie over de nieuwe S-Works Tarmac SL8 kun je terecht op de website van Specialized. Check ook even de video voor een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de nieuwe S-Works Tarmac SL8.

 van