04-09-2014 - Nieuws, Wielrenblad

De Wahoo KICKR – Fietstrainer

De Wahoo KICKR is ‘s werelds eerste iPhone-, iPad- en iPod-aangestuurde fietstrainer. Het product heeft de afgelopen week op Eurobike de Gold Award voor beste accessoire in ontvangst genomen. 

De uitspraak van de jury luidde: “De truc met deze trainer is dat (in tegenstelling tot andere standaard indoor fietstrainers) het achterwiel wordt losgemaakt. De Bluetooth verbinding die een directe aansluiting maakt met de smartphone is ook erg praktisch.”

De Wahoo KICKR kan naast het aansturen door middel van iPhone-, iPad-, en iPod ook worden aangestuurd door Mac of Windows. Dankzij de opensourcesoftware kan de hometrainer door verschillende programma’s aangestuurd worden. Bij het gebruik met je iPhone of iPad is het simpel ‘plug & play’: binnen een minuut kun je aan je workout beginnen.

De Wahoo KICKR meet je vermogen, snelheid en afstand en geeft je een natuurlijk fiets gevoel. De KICKR is geschikt voor verschillende soorten fietsen. Er zijn verschillende programma’s en applicaties die aansluiten bij de Wahoo KICKR waar ontzettend veel trainingsprogramma’s- en mogelijkheden op staan. Meer informatie over de Wahoo KICKR staat in het onderstaande filmpje.

[youtube id=”JygRPAdze8E”]

 van