03-03-2016 - Nieuws, Wielrenblad

De weg naar ‘The Ride’ van redacteur Harm Spoelstra

Harm Spoelstra is een vaste redacteur van UP/DOWN mountainbike magazine, maar hij gaat voor de verandering eens de weg op voor een nieuwe uitdaging met Canyon! Een aantal weken terug kreeg hij een bericht van Canyon. Of Harm zin had om zijn grenzen te verleggen. Tuurlijk, altijd!

Tekst: Harm Spoelstra

Het Duitse merk was bezig een team samen te stellen om The Ride mee te rijden. The Ride is een flink uitdagende tour voor wielrenners, die je in 8 dagen van de voet van de Stelvio in Italië voert naar de top van de Cauberg in Zuid Limburg. Onderweg worden alle mogelijke cols aangedaan. 1300 kilometers, 17.000 hoogtemeters, 8 dagen, 8 etappes, 8 landen.

Nu is het wellicht handig dat ik iets uitweid over mijzelf. Ik ben geen atleet. Verre van zelfs. Ik ben ondernemer, vader van twee prachtige meisjes en getrouwd. Het drukke leven wat dit met zich meebrengt vul ik aan met diverse sporten, surfen, mountainbiken, kitesurfen, downhill-mountainbiken en wielrennen. Maar alles op een ontspannen tempo. De uitdaging van de tocht klonk te gek, maar ik was wel benieuwd of ik daar fit genoeg voor zou zijn…

Gelukkig had Canyon dat ook al bedacht. Hiervoor hebben ze namelijk Robic ingeschakeld, een bedrijf dat gespecialiseerd is in trainingsbegeleiding, van inspanningstest tot voedingsadviezen. Zij zullen mij in iets minder dan 3,5 maand klaar gaan stomen voor deze tour. Binnenkort volgt een eerste inspanningstest, daarop gebaseerd een trainingsschema en vlak voor de tour nogmaals een inspanningstest om zo de geboekte resultaten te kunnen vergelijken.

Daarnaast zorgt Canyon dat het me aan niets ontbreekt qua voorbereiding en materiaal. Het leven als ware een wielren-prof. Het enige nadeel is dat de bal dan wel bij mij ligt om resultaten te boeken. Een hele grote bal.

Uiteraard heb ik volmondig JA gezegd en ga ik de uitdaging aan. Het zullen pittige maanden worden, waarin het fysiek zwaar zal gaan worden, maar waar ik ook creatief met mijn tijd zal moeten omgaan om de trainingen in te passen. In de aanloop naar The Ride zal ik als teamlid van Canyon Team Powered by ROBIC mijn belevingen bij gaan houden om zo een beeld te schetsen hoe de weg loopt van fat to fit. Hiervoor kun je terecht op de website van redacteur Harm.

_MG_1795.jpg

 van