14-04-2011 - Mountainbiken, Nieuws

De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht

Op zondag 22 mei organiseert MTB-Noordwest in samenwerking met MTB De Zeeleeuw een 4-uurs mountainbike-estafette. Het evenement vindt plaats in recreatiegebied Geestmerambacht (nabij Langedijk), op een technisch en fysiek uitdagend parcours van ongeveer zeven kilometer lang.

De 4-uurs estafette draait om gezelligheid tezamen met sportiviteit. Het evenement is bedoeld voor iedereen. Door de aard van het parcours komen ervaren rijders maar ook de minder ervaren deelnemers aan hun trekken. Het parcours biedt voldoende uitdaging voor iedereen, door de wedstrijdopzet rijdt iedere rijder feitelijk gezien maar 2 uurtjes.

Estafette
Het evenement duurt 4 uur en teams bestaan uit 2 rijders. Het is ook mogelijk om individueel te starten. Per team is 1 rijder op het parcours. Het wisselen van rijder gebeurt in principe na iedere ronde. Teams mogen echter ook beslissen om 2 of meer rondes per rijder te rijden. Het wisselen gebeurt in de “Wisselzone” waar een bidon met daarin de tijdsregistratiechip wordt doorgegeven. Zorg dus voor 2 bidonhouders.

Het parcours
Het parcours bevindt zich in recreatiegebied Geestmerambacht, even ten noorden van Alkmaar nabij Langedijk. Het terrein omvat een groot meer met mogelijkheden voor ontspanning op en aan het water. Je kunt er zwemmen, zonnen en surfen, maar ook wandelen en fietsen in een natuurlijke omgeving. Voor het estafette-parcours worden delen van de vaste route van het Geestmerambacht gebruikt, en hebben we enkele interessante passages toegevoegd waardoor een zeer afwisselend geheel is ontstaan. Tevens zijn er bredere stukken toegevoegd om het inhalen mogelijk te maken en om je benen wat rust te gunnen…………

Inschrijven
De inschrijving voor De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht is vanaf heden geopend. Meedoen aan de 4-uurs estafette Geestmerambacht is alleen mogelijk via voor-inschrijving, inschrijven op de dag zelf is helaas niet mogelijk.

Inschrijven is mogelijk voor teams van twee deelnemers (dames, heren of mix), maar ook voor individuele rijders (met apart klassement). Daarmee is de wedstrijd niet alleen interessant voor vrienden- en bedrijventeams, maar ook voor de fanatiekere marathonrijders. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, zullen er bij de teams verschillende klassementen worden gemaakt.

Let op: er wordt gestart op volgorde van inschrijving, dus schrijf op tijd in!

De inschrijfkosten bedragen € 30 per team en € 15 voor individuele rijders. Basislidmaatschap KNWU vereist!

Tijdens de De Zeeleeuw 4-uurs estafette Geestmerambacht zijn alle benodigde faciliteiten voor een succesvolle dag aanwezig:

  • ruime, gratis parkeerplaats
  • een uitdagend parcours
  • “koek en zopie”
  • “professionele tijdsregistratie”
  • gezellige permanence met speaker en muziek
  • toilet- en douchegelegenheid
  • EasyWasher bike wash
  • recreatie- en zwemmogelijkheid voor familie

…en natuurlijk na afloop van de wedstrijd een pastaparty!

Voor meer informatie over het evenement en het KNWU basislidmaatschap kun je terecht op de website van MTB-Noordwest: http://mtb-noordwest.nl

 van