04-07-2016 - Nieuws, Wielrenblad

De Zuiderzee Klassieker

De Zuiderzee Klassieker, bestaat inmiddels al 5 jaar. Ook dit jaar wordt deze sponsortocht weer georganiseerd waarbij mensen mee kunnen fietsen om geld op te halen. Het moet een Uniek evenement zijn waar mensen fietsen voor hun dierbaren, familie en/of vrienden. Maar wat houdt de Zuiderzee Klassieker nou precies in? En waarom doen we dit?

  • Per dag krijgen 15.000 mensen de diagnose darmkanker.
  •  Ondanks verschillende behandelmogelijkheden overlijden in Nederland ruim 5.000 mensen elk jaar aan de gevolgen van deze ziekte.
  • Begin dit jaar is kanker tot doodsoorzaak nummer 1 benoemd.
  • Doormiddel van sponsoring bij de Zuiderzee Klassieker willen we onderzoek en scholing mogelijk maken.

Dit jaar gaat de Zuiderzee Klassieker van start bij de Grote Markt in Almere op 24 september. Er zijn 4 verschillende afstanden: 60 km, 120 km, 150 km en 180 km. Voor de editie van 2016 is het vooral belangrijk om het ‘WOW effect’ te creëren onder de deelnemers en bezoekers. Dit betekend: Een event met veel beleving en sfeer. Deelnemers doen niet zomaar mee, ze fietsen met iemand in gedachten. Ook gaat het een tocht worden waarbij ‘de gele trui’ een belangrijke rol gaat spelen. Met de gele trui, het symbool voor de wielersport, dragen de deelnemers hun prestatie op aan mensen die hun lief zijn.

Wij zijn ontzettend blij met de deelnemers die zich nu al hebben ingeschreven, maar zijn ook trots om te zeggen dat Michael Boogerd, Roelof Hemmen, Arie Koomen en Sanny Verhoeven meefietsen. Daarnaast zullen Anna Alicia en Nance Coolen ook aanwezig zijn om het startschot te lossen bij dit mooie fietsevenement.

Wielrenblad_Bannertje

 van