13-04-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Decathlon Cycle Tour Amsterdam

Tijdens de Decathlon Cycle Tour Amsterdam zijn er vier schitterende routes uitgezet over 50, 80, 110 en 145 kilometer. De (voorlopige) routes nemen je mee vanaf de start- en finishlocatie op de ArenA Boulevard naast de Amsterdam Arena door het prachtige gebied van groot Amsterdam. Pittoreske dorpjes, molens, natuurgebieden, een klim (met tijdwaarneming op de 145 km) en zelfs nog een tussensprint bij de twee langste afstanden zullen je doen verrassen.

Parcours 50 km
De start bevindt zich in AmsterdamVoorlopig 50 km Zuidoost bij de Amsterdam ArenA. Vanuit hier gaat de route richting het zuiden van de provincie. Je fietst door het prachtige Ronde Venen gebied ten zuiden van Amsterdam. In dit gebied ga je door het stadje Weesp en het sfeervolle dorp Baambrugge. Vanuit Baambrugge kom je uit bij een kleine klim, over de brug bij het Amsterdam Rijnkanaal. Na de brug brengt de route je naar Nigtevecht en kom je uiteindelijk uit bij het pittoreske dorpje Ouderkerk aan de Amstel. Deze staat onder andere bekend om de bijzondere kerken en diaconiehuisjes. Vanuit Ouderkerk aan de Amstel fiets je weer terug naar de ArenA Boulevard, de finish van de Decathlon Cycle Tour Amsterdam.

Parcours 80 km
Deze route begint hetzelfde Voorlopig 80 kmals die van de 50 kilometer. Na de brug over het Amsterdam Rijnkanaal fiets je echter de route door in de richting van  Uithoorn. Vanuit Uithoorn fiets je langs de Kwakel en Aalsmeer. Eenmaal in Aalsmeer kom je uit bij prachtige veen- en plassengebied de  Westeinderplassen. Bij Ouderkerk aan de Amstel komt de route weer samen met de 50 kilometer route. En fiets je weer terug naar de ArenA Boulevard, de finish van de tocht.

Parcours 110 km
Tijdens de routeVoorlopig 110 km van 110 kilometer fiets je langs ongelooflijk veel natuurgebied. Vanaf de startlocatie rijd je in de richting van Landsmeer. Hierna ga je door naar Oostzaan, waar je langs het prachtige natuurgebied het Twiske komt. Ook de molens in de Zaanstreek zullen uiteraard te zien zijn tijdens de tocht. Aangekomen in Zaandam, dan vindt er op wielerbaan DTS een tussensprint plaats. Wie weet ben je wel de snelste en vang je een leuke prijs bij de finish! Vanuit de Zaanstreek fiets je weer in de richting van Amsterdam. Onderweg kom je nog langs een gezellige oversteek bij de pont in Buitenhuizen. Na de oversteek fiets je door het recreatiegebied Spaarnwoude, midden in het verstedelijkte deel van de provincie. Vanuit dit gebied fiets je door in de richting van het Amsterdamse bos. Na het bos fiets je langs het pittoreske dorpje Ouderkerk aan de Amstel. Eenmaal het dorp gepasseerd, fiets je richting de finish bij de ArenA Boulevard.

Parcours 145 km
Net als Voorlopig 145 kmde tocht van 110 kilometer, fiets je vanuit de start richting Landsmeer. Vanuit Landsmeer rijd je door de groene weilanden op weg naar Wormerveer en daarna richting de kust. Onderweg kom je ook langs wielerbaan DTS in Zaandam. Hier vindt, net als bij de 110 km, een tussensprint óp de baan plaats. Ben je eenmaal in de havenstad IJmuiden aangekomen, dan fiets je langs de wel bekende sluizen en zet de route zich voort richting Spaarnwoude. Voor de 145 kilometer is hier een heuse klimtijdrit waar je benen even goed getest zullen worden. En waar ook prijzen gewonnen kunnen worden! Na de klimtijdrit fiets je door de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude in de richting van Amsterdam. Het Amsterdamse bos zal niet ontbreken en via Ouderkerk aan de Amstel fiets je naar de finish bij de ArenA Boulevard.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meerijden? Schrijf je dan nu in via deze link voor de rondes die op 12 juni gereden worden.

Voor meer wielernieuwtjes bekijk je onze Facebookpagina. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende routes vier keer per jaar op de deurmat krijgen? Neem dan een abonnement op Wielrenblad, of download het magazine online via onze Soul Kiosk App. Vind je een speciaal onderwerp uitermate interessant? Kijk dan in onze webshop en bestel je favoriete magazine geheel naar eigen keuze!

 van