09-03-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Decathlon is de hoofdsponsor van compleet nieuwe Cycle Tour Amsterdam

De 6e editie van Cycle Tour Amsterdam, die op zondag 12 juni plaatsvindt, staat dit jaar volledig op zijn kop. Niet alleen heeft Decathlon zich als hoofd- en titelsponsor verbonden aan het jaarlijkse evenement van Le Champion, de Amsterdamse fietstocht heeft met de ArenA Boulevard ook een nieuwe start- en finishlocatie, vier nieuwe routes én een extra uitdagende Ladies on tour.

Vanaf vandaag kunnen wielerfans en liefhebbers van Amsterdam en omgeving zich inschrijven voor de Decathlon Cycle Tour Amsterdam. Met de start op de ArenA Boulevard en vier totaal nieuwe routes krijg je als deelnemer dit jaar een compleet andere kant van groot Amsterdam zien. De 50, 80, 110 en 145 km routes nemen de fietsers mee langs pittoreske dorpjes, molens en natuurgebieden rondom de grote stad. Bij de langere afstanden is er zelfs een klimtijdrit in Spaarnwoude en tussensprint op de Wielerbaan DTS in Zaandam ingebouwd!

Dames die de 110 km in een groep willen fietsen, kunnen met de Ladies on tour aansluiten in een vrouwelijk peloton. Net als in een echte koers zal een kopvrouw, begeleid door een motor, voor het juiste tempo zorgen. Er zijn drie groepen met verschillende snelheden, zodat de deelneemsters altijd hun favoriete tempo kunnen fietsen.

Decathlon trotse nieuwe partner
De grootste sportwinkel van Nederland, heeft zich hoofd- en titelsponsor voor de komende drie jaar verbonden aan het evenement. “Samen met Le Champion willen we zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de wielersport en zo sport toegankelijk maken voor iedereen”, aldus Kaj Slenter, Adjunct Winkeldirecteur van Decathlon ArenA, over de nieuwe samenwerking. Le Champion is erg blij met Decathlon als titelsponsor van de Cycle Tour Amsterdam. “Het lange termijn verband dat we zijn aangegaan, geeft blijk van het wederzijds vertrouwen in een succesvolle samenwerking. Samen met Decathlon kunnen we een extra kwaliteitsimpuls geven aan het evenement en creëren daarmee tevens de ruimte om de aankomende jaren te groeien in deelnemersaantallen”, aldus Jan Willem Mijderwijk, Event Manager van Le Champion.

Inschrijven
Online inschrijven is mogelijk tot en met 5 juni op de website. Bij de inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan de Ajax Foundation, het goede doel dat verbonden is aan de Decathlon Cycle Tour Amsterdam. De foundation ondersteunt maatschappelijke projecten voor kansarme kinderen op het gebied van sport en gezondheid, sociale integratie en educatie.

Voor meer informatie over toekomstige wielerevenementen bezoek je ons op Facebook.

 van