09-08-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Deel je locatie met Strava Beacon voor meer veiligheid

Strava, het sociale netwerk voor sporters, introduceert Beacon, een nieuwe veiligheidsfunctie die beschikbaar is voor Strava Premium-leden. Met Strava Beacon kunnen sporters hun locatie in real time delen met contacten naar keuze, waardoor zij en hun familie en vrienden meer gemoedsrust hebben.

“Iedere sporter wil veilig zijn en wij wilden hun veiligheid helpen waarborgen”, zegt Aaron Forth, Chief Product Officer. “Met trots introduceren we Beacon. Niet alleen omdat onze community van sporters en hun familie en vrienden erom vroegen, maar ook omdat Strava Beacon een nieuwe dimensie toevoegt. Of je nu regelmatig traint, elke dag naar je werk fietst of af en toe sport, wij denken dat iedere sporter zijn of haar voordeel met Beacon kan doen.”

Beacon is een gebruiksvriendelijke in-app-functie. Strava Premium-leden kunnen deze functie instellen via het nieuwe Beacon-pictogram in het record-scherm. Nadat sporters Beacon hebben ingeschakeld, kunnen ze drie contacten selecteren. Deze ontvangen een sms met een unieke URL zodra de sporter aan een activiteit begint. Als de contacten op de URL klikken, kunnen ze de sporter in real time volgen op een kaartje en zien hoe vol zijn of haar smartphone-batterij is. Ze hoeven zelf geen Strava-account te hebben om gegevens in real time te zien. Bovendien slaat Strava Beacon contactinstellingen op, zodat sporters met één tik Beacon opnieuw kunnen gebruiken voor toekomstige activiteiten.

Beacon is nu beschikbaar voor Strava Premium-leden met Strava v4.22.00 of hoger. Download Strava voor iOS of Android en upgrade naar Strava Premium. Voor meer informatie over Beacon check je onderstaande video of fiets je naar de website en blog van Strava.

 van