24-09-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Deelnemers Dam tot Dam FietsClassic gaan door weer en wind

Vanochtend gingen ruim 5.700 fietsers van start tijdens de 12e editie van de Dam tot Dam FietsClassic. Toen de stad Amsterdam langzaam wakker werd en Olympisch turnkampioen Epke Zonderland het startschot had gegeven fietsten de duizenden deelnemers vanaf de Dam in Amsterdam, door de IJtunnel, de Hollandse polder in voor een tocht van 40, 60, 85, 105 of 150 km. Daar werden de vele prachtige ‘dammen’ van Noord-Holland ontdekt. Ondanks de pittige regenbuien werd er volop genoten.

De deelnemers aan de 150 km fietsten vandaag als eerste de IJtunnel in. Iets wat maar één keer per jaar mogelijk is. Deze afstand kwam langs maar liefst twaalf plaatsen met ‘dam’ in de naam, zoals Zaandam, Krabbendam, Edam en Monnickendam. Nadat de wielrenners van de langste afstand onderweg waren, begonnen ook de andere afstanden aan hun ‘dammen’ route. Fietsers in alle soorten en maten; van de wielrenner, tot stadsfiets en ligfiets en van jong tot oud. De deelnemers genoten ondanks de vele regenbuien van de prachtige Noord-Hollandse routes. In de middag finishten alle deelnemers weer op de Dam in Amsterdam. Daar konden zij, met een welverdiende medaille om de nek, terugkijken op een geweldige prestatie.

Recordbedrag opgehaald voor het Longfonds
Bij inschrijving konden de deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan het officiële goede doel van de Dam tot Dam FietsClassic: het Longfonds. Ook werden deelnemers opgeroepen om een sponsorpagina aan te maken om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar werd een recordbedrag opgehaald van €33.185,- euro. Dit bedrag wordt door het Longfonds geïnvesteerd in verder onderzoek naar Astma bij kinderen.

Editie volgend jaar

De volgende Dam tot Dam FietsClassic vindt plaats op zondag 22 september 2019. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het evenement.

 van