02-07-2012 - Windsurfen, Nieuws

Dennis Littel winnaar Mazda NK Windsurf Grevelingendam

Op 30 juni en 1 juli kwam het Mazda NK Windsurf in actie op de Grevelingendam in Zeeland. Het was het derde weekeinde van de vijf waarop de windsurfers in actie komen. En ook dit weekeinde liet de wind de surfers niet in de steek, er kon goed gevaren worden.

Op zaterdag werd Formula windsurfing gevaren. Dennis Littel wist twee races te winnen, ondanks een schouderblessure als gevolg van een val op zijn mast een week eerder. Na de twee races hield de wind er voor die dag mee op en was het wachten op de zondag. Dirk Doppenberg werd tweede en Adri Keet derde.

De verwachting voorgaand aan het weekeinde voor de zondag was qua wind niet goed, maar deze bleek gedurende de zaterdag behoorlijk bijgesteld. Er bleek intussen een behoorlijke wind in de voorspelling en de wedstrijdleiding twijfelde zelfs nog even voor zondag de Slalomdiscipline af te roepen. Uiteindelijk werd toch de Formula voor de zondag afgeroepen om op zeker te spelen: Immers voor de Slalom is een hardere wind een must.

Op de zondag was de eerste wedstrijd weer voor Dennis Littel. Hij had daarmee echter zoveel van zichzelf gevraagd dat zijn blessure hem opspeelde en hij de tweede wedstrijd verstek moest laten gaan. Maar de tweede wedstrijd was ook tegelijk de laatste van de dag. Na deze wedstrijd volgde een forse regenbui, die alle wind absorbeerde. Daarna deed de wind nog een kleine poging terug te komen, maar pakt niet echt door. Toen er zich ook nog onweersbuien aandienden was voor de wedstrijdleiding de maat vol en werd gestopt met de wedstrijden.

Uiteindelijk werd Littel nog steeds eerste over het weekeinde. De tweede plaats was voor Denis Standhardt (D), gevolgd door Adri Keet. Het volgende weekeinde in het Mazda NK Windsurf is 22 en 23 september in Almere.

 van