23-09-2013 - Windsurfen, Nieuws

Dennis Littel wint NK Windsurf

Dit weekeinde werden er races gevaren voor het Nederlands Kampioenschap windsurfen in de discipline Course Race. Deze stop van het NK windsurfen werd georganiseerd op het Lauwersmeer,  bij het Friese Oostmahorn.

Op de zaterdag kon er slechts een race gevaren worden, deze werd gewonnen Door Dennis Littel. Zondag waren de omstandigheden op het Lauwersmeer uitstekend, er was veel wind en een stralende zon. Littel had in de eerste race materiaal pech en kon daardoor niet finishen. Het was daardoor Dirk Doppenberg die de eerste heat won. Echter was het niet lang spannend voor het weekeind klassement , de volgende 3 races werden namelijk allemaal door de oppermachtige Littel gewonnen. Bij de laatse race was het de Ingmar Daldorf, in zijn element met de zware omstandigheden, die de laatste race wist te winnen.

Voor de podium plaatsen 2 en 3 werd hard gestreden tussen de jongelingen Jordy Vonk en Ingmar Daldorf Uiteindelijk was het Daldorf die in het eindklassement op de 2e plek belanden en Vonk op de 3e plaats. De eindoverwinning bij de jeugd ging naar Coen Swijnenburg. Bij zowel Littel als Swijnenburg lijkt de Nationale titel niet meer te kunnen ontglippen. De Finale zal gevaren worden op 12 en 13 oktober bij de Brouwersdam in Zeeland.

 

 van