12-12-2013 - Snowboarden, Nieuws

Dimi de Jong favoriet tijdens FIS Snowboard World Cup

De tweede halfpipe wedstrijd van het seizoen, FIS Snowboard World Cup, zal de komende dagen georganiseerd worden in Ruka, Finland. De kwalificatieronde vindt vandaag plaats en de finales zullen op vrijdag 13 december gehouden worden.

Dimi de Jong zal ook van de partij zijn tijdens deze wedstrijd en hij is een van de favorieten. De Hagenaar zal de strijd aan gaan met 74 andere riders in de 145 meter lange superpipe. Hij zal het bijvoorbeeld opnemen tegen Janne Korpi en Markus Mali, zij wisten deze wedstrijd de afgelopen jaren te winnen. Yiwei Zhang en Arthur Longo zijn trouwens de andere grote kanshebbers voor de overwinning. Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op de Chinese Xuetong Cai, die de afgelopen drie jaar de titel op haar naam heeft mogen schrijven.

De FIS Snowboard World Cup is trouwens ook een van de laatste mogelijkheden om je als rider te plaatsen voor de Olympische Spelen in Sochi. Dimi de Jong is gelukkig al geplaatst voor de Winterspelen dus hij kan zich volledig richten op het verzamelen van punten voor het World Cup klassement.

 van