18-11-2013 - Snowboarden, Nieuws

Dimi de Jong succesvol tijdens Europacup Slopestyle

Dimi de Jong heeft afgelopen vrijdag een zeer succesvolle rentree achter de rug in het wedstrijdcircuit. De negentienjarige snowboarder was in SnowWorld Landgraaf de beste bij de Europa Cup slopestyle. De Hagenaar bleef de Italiaan Nicola Dioli en de pas 15-jarige Nederlander Erik Bastiaansen voor in de rankings. Hij wist de wedstrijd vooral te winnen door een indrukwekkende tweede run in de finale.

De Jong stond ruim een half jaar buitenspel door een hardnekkige schouderblessure. Zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Sochi is dus eigenlijk vrij recent pas begonnen. Dimi zal tijdens de Spelen namens Nederland uitkomen in de halfpipe discipline.

“Dit is mijn derde dag in de sneeuw dit seizoen”, zei hij vrijdag voor de wedstrijd. “Ik kwam hier niet naartoe om even te winnen en was bijzonder verrast met het resultaat. Ik moet ritme opdoen en daar paste deze wedstrijd prima in. Ik heb geen onnodige risico’s genomen want het blijft nog even uitkijken met die schouder. Ik heb hier wel lekker kunnen trainen”, besloot hij na zijn overwinning.

Op 24 november vertrekt Dimi naar Finland, waar zijn eerste World Cup van het seizoen op het programma staat. De snowboarder heeft de slopestyle in Sochi nog niet uit zijn hoofd gezet. ,,Er zijn alleen maar weinig wedstrijden om me te plaatsen.” Slopestyle debuteert in Sochi op het olympisch programma.

De 15-jarige Erik Bastiaansen verraste overigens iedereen met de derde plaats. De Zeeuw zit in het Nederlandse rookieteam en was stoked met zijn optreden tijdens de Europa Cup: “Ik hoopte vooraf bij de top 15 te komen dus hier heb ik niet eens van gedroomd. Dimi is mijn voorbeeld in Nederland, supergaaf dat hij er straks in Sochi bij is. Ik wil ook het hoogste bereiken en ooit op de Spelen staan”.

Uitslag heren
1. Dimi de Jong (Ned) 343,
2. Nicola Dioli (Ita) 340,
3. Erik Bastiaansen (Ned) 329,
4. Brett Moody (VSt) 319,
5. Max de Vries (Ned) 318,
6. Florian Prietl (Zwi) 306,
7. Steve Krijbolder (Ned) 302,
Thijs Ottens (Ned) werd 9de en Rocco van Straten (Ned) 11de.

Uitslag dames:
1. Lucille Lefevre (Fra) 313,
2. Katerina Vojackova (Tsj) 284,
3. Kirra Kotsenburg (VSt) 275.

 van