01-11-2013 - Kitesurfen, Nieuws

Dit weekeinde finale NK Kiteboard 2013

De windvoorspellingen voor komend weekeinde zien er goed uit. Er is dan ook besloten dat de finale van het NK kiteboard 2013 plaats gaat vinden op zaterdag 2 en zondag 3 november. De locatie zal morgen het strand van Vrouwenpolder of Neeltje Jans zijn, dit is afhankelijk van de definitieve windrichting. Aan het eind van het weekend zal de prijsuitreiking van het NK Kiteboard 2013 gehouden worden en weten we dus wie er gekroond is tot Nederlands Kampioen.

Op dit moment voeren Jerrie van de Kop en Annelous Lammerts het algemeen klassement aan. Zij hebben de leiding genomen tijdens de NK tourstop in Scheveningen. Van de Kop lijkt goed in vorm, afgelopen weekeinde won hij in vliegende storm ook de Red Bull Megaloop Challenge. Sander Bos is de man die hem van de koppositie af zou moeten stoten. Lammerts was Europees kampioene Kiteboard Freestyle in 2012, dit jaar werd ze tweede. Op het NK is Lisa van Ginkel haar concurrent.

Volgens de voorspellingen belooft dit een weekend te gaan worden met veel kiteactie en hoog niveau tricks. Zorg er dus voor dat je er bij bent, want dit mag je absoluut niet missen!

 van