30-10-2019 - Mountainbiken, Nieuws

DMR V-TWIN

Deze DMR V-TWIN pedalen zien er niet alleen strak uit, ze laten zich ook nog eens volledig customizen. Ze zijn gebaseerd op de bekende SPD-technologie en bieden een groot platform om je voet op te zetten. De clip staat in een kleine hoek, waardoor je deze met een vloeiende instapbeweging bijna niet kan missen. Wel lekker als je klaarstaat voor die uitdagende drop waarbij je weinig ruimte hebt en direct vast wilt zitten.

De pedalen komen met een groot scala aan kleine schroefjes en plaatjes. Op deze manier zijn de DMR V-TWIN pedalen volledig aan te passen aan jouw wensen. In eerste instantie hadden we de nylon plaatjes, die standaard op de pedalen gemonteerd zitten, eraf gehaald. In de doos vind je schroefjes die je er met een inbussleuteltje in kunt draaien. Deze schroefjes dienen als pinnen, zodat je extreem veel grip hebt met je voeten. We dachten eerst dat het misschien vervelend was om met deze pinnen in en uit de pedalen te komen, maar dat viel mee. Ze geven je wel extra grip voor als je niet direct ingeklikt bent en die drop inrolt of rockgarden trotseert.

Met de nylon plaatjes kun je de voor- en achterkant van de pedalen wat verhogen, zodat de clip dieper in je pedaal komt te liggen en het oppervlak naadloos aansluit op je schoenzool. Moeten ze nog hoger? Dan kun je ervoor kiezen de metalen plaatjes ertussen te doen. Om niet je grip te verliezen of om te bepalen hoeveel grip je wilt hebben, kun je zelf kiezen op welke punten je de pinnen wilt installeren. Zo kiest bijvoorbeeld DMR-teamrijder Jono Jones ervoor om de pinnen alleen in de hoeken van de pedalen te gebruiken. Het is belangrijk een balans te vinden tussen makkelijk in- en uitklikken en voldoende grip. De DMR V-TWIN zijn te verkrijgen in acht verschillende kleuren. Dus altijd een passende kleur voor jouw bike.

prijs: € 179,99

Meer informatie? Klik hier.

 van