14-09-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

DMR Versa-pedalen review: spd- én flatpedalen?

Waar kijken we naar? 

De DMR Versa is strak aluminium pedaal waarop je zowel met flats als met spd-schoenen kunt rijden. 

DMR Versa pedalen review

Waarom is dit tof? 

Waarom kiezen als het niet hoeft? Oefenen van wheelies op de flatpedalen en rondje trails op de klikpedalen? De DMR Versa maakt het mogelijk. De ene kant is een klassieke flatpedal met tien pinnen en een lekker breed platform, aan de andere kant vind je in het midden een SPD-klikpedaal. Ook die kant heeft nog de optie om er vier pinnen in te draaien. Deze pinnen zijn er in diverse maten, zodat je zelf de juiste hoogte kunt bepalen. De pedalen zijn redelijk dun met een afgekante voorzijde, wat maakt dat ze bij een pedal-strike over stenen heen glijden.  

Wat vonden wij van de DMR Versa-pedalen? 

Montage kan met zowel een steek- als inbussleutel: altijd fijn om keuze te hebben. Hoewel SPD een eigen systeem is en er ook plaatjes meegeleverd worden, passen gewone Shimano-plaatje prima. Hoewel dit systeem natuurlijk niet nieuw is, is de robuustheid dat wel, want het zijn echt prima flatpedals. Het idee van de DMR Versa is dat je omhoog ingeklikt rijdt en in de afdaling kan wisselen naar de flats (dus zonder SPD-plaatjes). Wanneer je de SPD-kant gebruikt is het prima inklikken, je vind je connectie zonder problemen. Wanneer je toch mis dreigt te klikken op een sectie met weinig marge kunnen de extra pinnen rondom net dat beetje extra grip geven. Met SPD-schoenen op de flat-zijde rijden overtuigt ons niet helemaal, doordat je moet zoeken naar de plek waar je SPD-schoenplaatje niet tegen het pedaal komt. Doet dat het wel, dan is de grip niet optimaal, wat je uiteraard wel wil. Waar het pedaal wel heel geschikt voor is, is voor twee verschillende soort schoenen (flats en SPD). Zo kun je steeds kiezen welke schoen je gebruikt zonder dat je pedalen hoeft te wisselen. Wanneer je regelmatig technische skills oefent is dit bijzonder prettig. 

Voor wie is het? 

De DMR Versa is bedoeld voor bikers die zowel met SPD-schoenen als flats op een pedaal uit de voeten willen kunnen. 

€ 154,95 
dmrbikes.com


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van