03-11-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Doctor’s Orders

Doctor’s Orders is ontstaan uit de gedeelde passie en perfectie van Andries (voedings­middelen­technoloog) en Jerry (voormalig koekjes­fabrikant).

Jerry, die al langere tijd op zoek was naar een gemaks­product wat niet alleen lekker is, maar juist ook gezond en voedzaam, kende Andries vanuit het verleden. Tijdens een treffen vier jaar geleden om weer eens bij te kletsen, vertelde Andries dat hij al heel lang iedere ochtend zijn eigen gezonde ontbijt­­mix samen­stelde, omdat hij geen gezond alternatief in de winkel kon vinden. Toen hij aan Jerry voorstelde om samen van deze mix een gezonde, goed gevulde reep te maken was Jerry meteen razend enthousiast.

[youtube id=”nMvtbzTKRG8″]

 

Tijd voor een revolutie

Het was tijd voor een revolutie! Tijd voor een nieuw product op het gebied van gezonde voeding! Tijd voor eten zonder e-nummers… Wég met geraffi­neerde en sterk bewerkte grond­stoffen zonder enige voedings­waarde. Wég met allerlei toevoegingen om de smaak of bite kunst­matig goed te krijgen. Wég met het toevoegen van (kunst­matige) voedings­stoffen aan een mix van ‘lege‘ calorieën om toch nog iets ‘verantwoords’ te kunnen claimen. Of om te kunnen suggereren dat tussen­doortjes of voedings­repen verantwoord zijn.

Het brain­stormen over een nieuw product begon. Back to basic. Want bij het ontwikkelen van de reep zijn we bij Doctor’s Orders bij de keuze van onze grond­stoffen helemaal terug gegaan naar de basis.

Net zoals bij zijn ontbijt­mix wilde Andries ook voor de reep een slimme mix van gezonde 100% natuurlijke ingrediënten in hun oorspron­kelijke staat gebruiken, in plaats van apart allerlei voedings­stoffen toe te voegen. Op deze manier blijven alle van nature aanwezige voedings­stoffen in de ingrediënten behouden. Wij gebruiken dus bijvoor­beeld graan van de hele tarwe­korrel, ongeroosterde amandelen mèt vlies, haver­zemelen en puur gedroogd fruit. Door het combineren van deze, zoveel mogelijk compleet originele grond­stoffen (gedroogd en gemalen, meer niet), hebben we een 100% natuurlijke reep ontwikkeld, met een zo breed mogelijk spectrum van goede voedings­stoffen. Dát is het principe.

Het was een moeilijke en tijd­rovende klus, ook met de nodige hinder­nissen. Na een periode van bijna vier jaar en vele probeersels, machine-aanpassingen en productie­proeven later hebben we nu eindelijk een goed gevulde reep die aan alle kwalifi­caties voldoet. Een smakelijke en voedzame reep waar we reuze trots op zijn!

Waarom de naam Doctor’s Orders?

Heel simpel. Het geeft jou wat je lekker vindt en je lichaam precies wat het nu nodig heeft. Punt.
Ennuhhhhh… Andries is natuurlijk onze enige echte ‘Doc’.

De repen zijn er in drie verschillende smaken.

Bestel de repen direct in onze webshop of ga voor meer info naar deze site.

 

 van