03-11-2015 - Skiën, Nieuws

Doe mee aan het NK Freeride en ga mee met Dutch Freeride Week!

Aankomende winter wordt voor de derde keer het officiele Nederlands kampioenschap freeride georganiseerd in het Franse off-piste paradijs Tignes. Iedereen die deze uitdaging aan durft te gaan kan deelnemen aan de qualifier en zich meten met de beste van het land.  Het NK is onderdeel van de Dutch Freeride Week (31 jan t/m 5 feb) dat volledig in het teken staat van freeriden en bedoeld is voor alle offpiste fans.

Dit jaar reizen ruim 300 freeriders af naar Tignes le Lac, de thuisbasis van het evenement.  De Dutch Freeride Week is voor alle nieveau freeriders en bestaat onder meer uit uitdagende clinics met gidsen, een gratis test center met de nieuwste freeride gear, leerzame semniars over veiligheid & techniek en een divers avond programma met dikke optredens van ‘Jack & The Weatherman’ en de BANGANAGANGBANGERS. Verder bestaat de week uit een aantal (vriendschappelijke) wedstrijden. Zo kunnen de deelnemers op een veilige manier hun sprongen perfectioneren tijdens de ‘Airbag Challenge’ en strijden de moderne tourskiërs & splitboarders om de mooiste prijzen tijdens de ‘Freetour Trophy’met verplicht brede ski’s onder de voeten en zonder spandex.

Het hoogtepunt van de week is het Nederlands Kampioenschap freeride dat officieel erkend is door de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Ook het NK wordt georganiseerd in het franse Tignes. Dit hoogelegen, sneeuwzekere dorp is uitgeroepen tot meest sportieve dorp van Frankrijk en dat is terug te zien aan het skigebied zelf. Het is één van de grootste en beste skigebieden ter wereld en is een puur walhalla voor off-piste liefhebbers. Één van Nederlands beste freeriders Pau de Groot is de grote winnaar binnen de categorie ‘ski-heren’ van afgelopen twee edities. De Groot liep in het voorseizoen een heupbreuk op waardoor hij dit jaar mogelijk zijn titel niet kan verdedigen. Daarmee is de competitie voor aankomende editie onvoorspelbaarder en spannender!

[vimeo id=”139128473″]

SAFETY FIRST

Freeriden wint de afgelopen jaren enorm in populariteit onder skiërs en snowboarders. De Dutch Freeride Week ziet voor zichzelf een rol weggelegd om freeriders voor te lichten over veiligheid. Met een grote ‘Safety Seminar’ op de eerste zondag van het evenement beoogt de organisatie een stukje bewustwording over te dragen aan de freeriders. Ook de andere activiteiten, zoals de Freetour Trophy, de clinics met gidsen en het Nederlands Kampioenschap Freeriden, zijn hier volledig op gericht. Met steun van grote partners als Peak Performance, de NKBV en Tignes zelf, hoopt de organisatie bij te kunnen dragen aan een veilige beoefening van de sport.

Kortom, de Dutch Freeride Week is een complete festival week voor freeride fans die meer uit hun wintersport willen halen. Een DFW ticket heb je al voor €79 en voor €409 is dit inclusief skipas en appartement. Check voor meer boekingsmogelijkheden en event informatie de website van het NKfreeride en de Dutch Freeride Week.

 van