12-11-2015 - Snowboarden, Nieuws

Doe mee aan het NK Freeride en ga mee met Dutch Freeride Week!

Dikke sprays trekken, je eerste cliffdrop landen, leren zoeken met een pieper en ’s avonds met z’n allen los in de après-ski. Kortom, beter en veiliger leren freeriden en een hoop gezelligheid. Dat is de Dutch Freeride Week. Aankomende winter wordt de 3e editie van dit freeride event georganiseerd in het Franse off-piste paradijs Tignes. Deze week vol clinics, seminars, contests en feesten is bedoeld voor alle off-piste liefhebbers die meer uit hun wintersport willen halen. Onderdeel van deze week is ook het NK freeride waarin de beste freeriders van Nederland het tegen elkaar op nemen.

dutchfreeride week nk freeride header 2

Dit jaar reizen zo’n 300 freeriders af naar Tignes, de thuisbasis van het evenement.  Dit hooggelegen, sneeuwzekere dorp is uitgeroepen tot meest sportieve dorp van Frankrijk en dat is terug te zien aan het skigebied (Espace Killy) zelf. Het is één van de grootste en beste skigebieden ter wereld en is een puur walhalla voor off-piste liefhebbers. De Dutch Freeride Week is voor alle niveau freeriders en bestaat onder meer uit uitdagende clinics met gidsen, een gratis test center met de nieuwste freeride boards, leerzame safety seminars en een divers avond programma met dikke optredens van o.a. ‘Jack & The Weatherman’ en de BANGANAGANGBANGERS. Verder bestaat de week uit een aantal (vriendschappelijke) wedstrijden. Zo kan je nieuwe tricks uitproberen tijdens de ‘Airbag Challenge’ en strijden de tourskiërs & splitboarders tegen elkaar tijdens de ‘Freetour Trophy’.

NK Freeride

Het hoogtepunt van de week is het Nederlands Kampioenschap freeride dat officieel erkend is door de NKBV. Hierin nemen 80 skiërs en snowboarders het met de technische lijnen, dikke drops en vette tricks tegen elkaar op in een tweedaagse strijd naar de titel Nederland Kampioen freeride 2016. Één van Nederlands beste freeriders Paul de Groot is de grote winnaar binnen de categorie ‘ski-heren’ van afgelopen twee edities. De Groot liep in het voorseizoen een heupbreuk op waardoor hij dit jaar mogelijk zijn titel niet kan verdedigen. Daarmee is de competitie voor aankomende editie onvoorspelbaarder en spannender! Behoor jij tot de betere freeriders van Nederland? Dan mag je deze wedstrijd zeker niet missen.

[vimeo id=”139128473″]

Safety first

Freeriden wint de afgelopen jaren enorm in populariteit onder skiërs en snowboarders. Dit neemt de nodige risico’s met zich mee. Daarom ziet de Dutch Freeride Week een rol voor zich weggelegd om freeriders beter voor te lichten over veiligheid. De week begint dan ook met de ‘Safety Sunday’ waarbij wordt in gegaan op de verschillende aspecten van veilig freeriden, zoals terrein, sneeuwcondities (lawines) en materiaal. Gedurende de hele week kan de opgedane kennis worden toegepast in de praktijk tijdens de toffe freeride clinics die worden georganiseerd door de ervaren gidsen van Epique.  Ook bij de andere activiteiten, zoals de Freetour Trophy en het Nederlands Kampioenschap Freeriden staat de veiligheid van de deelnemers altijd voorop. Met steun van grote partners als Peak Performance, de NKBV en Tignes zelf, hoopt de organisatie zo bij te kunnen dragen aan een veilige beoefening van de sport.

Dutchfreeride week nk freeride header 3

Deelnemen

De Dutch Freeride Week is dus een complete festival week voor beginnende freeride fans tot en met professionele freeriders. Een DFW ticket heb je al voor €79 en voor €409 is dit inclusief skipas en appartement. Is dit wat voor jou, ga dan voor meer informatie en boekingsmogelijkheden naar de website van het NK freeride en de Dutch Freeride Week.

Meer info over de Dutch Freeride Week vind je hier, meer info over het NK Freeride vind je hier.

Volg Dutch Freeride Week op Twitter, Facebook en Instagram.

 van