19-12-2013 - Snowboarden, Nieuws

Dolf van der Wal naar Sochi!

Je hebt het waarschijnlijk al kunnen lezen op onze Facebook-pagina want we zijn stoked dat Dolf van der Wal zich geplaatst heeft voor de Olympische Spelen in Sochi. Net als in Vancouver (2010) zal Van der Wal dus aan de start staan bij de Olypmische wedstrijd.

Dolf werd vrijdag vierde bij de World Cup halfpipe in het Finse Ruka en heeft daarmee voldaan aan de olympische kwalificatie-eizen. Voor uitzending naar Sochi moest Dolf deze winter één keer in de top 8 of twee keer in de top 12 eindigen van een World Cup. NOC*NSF moet het niveau van de wedstrijd in Ruka overigens nog wel beoordelen. Als het deelnemersveld voldoende representatief is, kan Dolf naar Sochi. Hij wordt dan de vijfde Nederlandse snowboarder op de Spelen.

Eerder kwalificeerden zich Dimi de Jong (halfpipe), Nicolien Sauerbreij (slalom en reuzenslalom), Cheryl Maas (slopestyle) en Bell Berghuis (boardercross). Dimi stond overigens vrijdag ook in de finale en eindigde als tiende. De Belgen Sebbe de Buck en Kevin Bronckaers deden het vrijdag niet zo heel best.

 van