04-04-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Domane SLR wint de Fiets Innovatie Award 2017

Nadat deze winter de Domane SLR de Bike Valley Innovation Award 2017 in België had gewonnen, wint de Domane SLR nu ook een Fiets Innovatie Award 2017.  De jury prijst Trek met haar continue zoektocht naar de optimale combinatie van het verhogen van de snelheid zonder af te doen op het comfort. Met de IsoSpeed heeft zij hier wederom een belangrijke stap gezet. 

RAI-vereniging

De verkiezing van de Fiets innovatie Awards 2017 is een initiatief van de RAI Vereniging. Op maandag 3 april 2017 werden tijdens het Tweewieler Retail Trends Event de winnaars bekend gemaakt van de Fiets van het Jaar, E-bike van het Jaar, Speed E-bike van het Jaar, Sportfiets van het Jaar én de Fiets Innovaties Awards 2017.

trek domane slr fiets innovatie award

Trek Domane SLR

Van origine is de Domane een endurance racefiets van Trek die al in 2012 is uitgebracht. Sindsdien heeft Trek onderzoek gedaan naar wat er verbeterd kan worden aan de unieke eigenschap van de Domane, namelijk de IsoSpeed decoupler. De nieuwe Domane heeft een doorontwikkelde verstelbare IsoSpeed decoupler en biedt daarom de ideale afstelling voor elk type fietser. De overige twee baanbrekende technologieën vinden we terug aan de voorzijde. Een IsoSpeed decoupler in het balhoofd van de fiets en een IsoCore racestuur.

Het resultaat van deze verbazingwekkende drievoudige technologie is dat de energie van trillingen beter wordt geabsorbeerd dan bij alle andere racefietsen. In de laagste stand, van de verstelbare IsoSpeed decoupler, wordt 14% meer verticale doorbuiging gerealiseerd aan de achterzijde van het frame, 10% extra doorbuiging aan de voorzijde en 20% minder trillingen ten opzichte van een standaard carbon stuur. Samen bieden deze technologieën een rijkwaliteit die tot nu toe alleen een onrealistische droom leek voor de beste renners ter wereld.

Wil je nog meer weten van de Domane SLR? Klik dan hier.

 van