17-05-2016 - Windsurfen, Nieuws

Dorian van Rijsselberghe en Samsung gaan voor goud

Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe en Samsung slaan de handen ineen om zijn Olympische titel te prolongeren. In 2012 was Dorian de sterkste op het windsurf onderdeel in London. Om deze Olympische droom te verwezenlijken wordt Dorian bijgestaan door Samsung.

Samsung
Bij strandpaviljoen Aloha brachten Dorian en Samsung vandaag hun nieuwe samenwerking met het oog op de Olympische Spelen naar buiten. Samsung zal de technologie leveren waarmee Dorian zijn trainingen en wedstrijden optimaal kan analyseren. Met de Samsung Gear S2 met ingebouwde GPS kan Dorian bijvoorbeeld precies zien welke weg hij aflegt tijdens het surfen.

Dorian van Rijsselberghe is zelf enthousiast over de samenwerking. “Met de technologie van Samsung bereid ik me optimaal voor op de Spelen. Bijvoorbeeld met de Gear 360 camera en Gear VR, waarmee mijn coach precies ziet wat ik zie. Zo perfectioneren we mijn surf techniek en word ik hopelijk weer Olympisch kampioen!”

13260879_631698260311850_1210617231_n

Naast Dorian was de grote blikvanger de windsurf simulator. Hierin werd een training samen met Dorian afgespeeld. Deze film is speciaal met de Gear 360 opgenomen zodat de kijker daadwerkelijk in de huid van de windsurfer kruipt. Voeg hier een plantenspuit en een ventilator aan toe en de beleving is compleet.

Plastic Soep
Dorian zal zich in blijven zetten om onze zeeën en oceanen vrij van plastic te krijgen. Vorig jaar deed hij als ambassadeur van de Plastic Soup Foundation een oproep aan BV Nederland om te helpen de vervuilde baai van Rio de Janeiro schoon te maken, niet alleen om de Olympische vaarwateren schoon te krijgen maar om het welzijn van de oceaan in het algemeen te beschermen.

Wij wensen Dorian alvast heel veel succes op de Olympische Spelen!

 van