12-07-2012 - Windsurfen, Nieuws

Dorian van Rijsselberghe vlaggendrager in Londen

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe (23) draagt de Nederlandse vlag bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen op vrijdag 27 juli. Dit werd onlangs bekendgemaakt door chef de mission Maurits Hendriks. Volgens hem is Van Rijsselberghe “Jong en inspirerend”. Van Rijsselberghe maakt in Londen zijn Olympisch debuut.

Dorian van Rijsselberge is Nederland’s beste Olympische windsurfer. De Wereldkampioen van 2011 staat aan de vooravond van zijn eerste Olympische Spelen. In 2008 greep de surfer uit de Delta Lloyd Kernploeg net naast een ticket naar Beijing. Nu in 2012 wordt Van Rijsselberge door sommigen gezien als een van de favorieten voor de eindoverwinning.

Met de keus voor Van Rijsselberge laat Maurits Hendriks, chef de mission Olympic Team Netherlands, zien dat NOC*NSF naar voren kijkt en vooruit wil. Het is belangrijk voor Nederland dat de hele Nederlandse jeugd de kans krijgt om te sporten. “Ik heb dan ook gekozen voor een jonge inspirerende sporter als vlaggendrager van Olympic Team Netherlands.”

Van Rijsselberge was uiteraard verrast. “Het is super. Wat een eer. Ik zat met mijn coach Aaron (McIntosh) in de auto toen Maurits belde. We keken elkaar aan en waren er snel uit. Als kind droomde ik van de Olympische Spelen. De reis ernaar toe is al een enorme ervaring. En dan dit erbij. Ik ben er heel erg trots op.”

 van