09-11-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Downhill in 360-graden

We kennen natuurlijk allemaal de filmpjes geschoten met camera’s als de GoPro, maar Sony Ericsson zet hier weer een heel nieuwe stap. Is dit de nieuwe generatie? Samen met mountainbikers, kunstenaars en wetenschappers maakten ze een interactieve 360-graden video vanuit de cockpit van een downhill mountainbiker.

Voorafgaand aan de opnames ontwikkelde fotograaf Joergen Geerds een houder om zes telefoons in vast te zetten. Hiervoor gebruikte hij een 3D-printer. De houder bevestigde hij aan aan het stuur van een mountainbike.

Mark Sevenoff denderde met de houder op zijn fiets de woestijnachtige Slickrock in Moab in Utah af. Alle camera’s namen de actie op vanuit verschillende perspectieven. Joergen maakte van alle beelden een interactieve video, maar omdat er geen software beschikbaar om de zes verschillende opnames direct in elkaar over te laten gaan, moest hij elk beeldje omzetten in een JPEG-fotobestand. Hierdoor zitten er meer dan 100.000 frames in die zijn samengevoegd.

Interactief
Met behulp van de pijltjes kunnen kijkers zelf switchen van gezichtspunt. Zo kun je het avontuur van alle kanten ervaren en zie je zeer mooie plaatjes voorbijkomen. Mark: ‘Misschien is dat nog wel beter dan de realiteit.’ Wellicht een tikkeltje overdreven, maar tof is het wel. Klik op het plaatje om het zelf te proberen.

Check onderstaand filmpje als je meer wilt weten over hoe de interactieve video stand kwam.

[youtube id=”-smYSGCYB2c” w=”630″ h=”384″]

 

 van