24-10-2013 - Surfen, Nieuws

Dreams Softtoppers: De Uitslag

Afgelopen zondag 20 oktober was Ter Heijde het strijdtoneel voor de Softtoppers, de fun surfwedstrijd op softtop surfboards. De weersomstandigheden waren milder dan voorspeld, wat zorgde voor een zonnige dag met prima golven voor deze surfwedstrijd.  De opkomst was groots, met maar liefst 64 inschrijvingen was het gezellig druk op het strand en was er sprake van de perfecte afsluiter van een mooi surfseizoen.

De surfkids (t/m 15 jaar) begonnen ‘s morgens om 10:00 en lieten zien dat ze dit jaar ervaring op hebben gedaan tijdens surfles. Onder veel belangstelling van familie en vrienden kwamen de volgende winnaars uit de bus: Roan wist de eerste plaats binnen te slepen, Fleur werd tweede en Gijs maakte het podium compleet met een verdienstelijke derde plaats. Isis verdiende bovendien een hoop applaus door een succesvolle handstand uit te voeren op het water, zoals te zien is in de header.

Steff

Vervolgens was het de beurt voor de surfgrommets, surfkid die vrijwel allemaal al een aantal jaar op surfles zitten. Deze leeftijdscategorie zorgde voor een waar spektakel op surfboards want de trukendoos ging open en de gekste moves kwamen boven water. Dit leidde uiteindelijk tot de volgende uitslag: de eerste plaats ging naar Tom, Leon wist plek twee veilig te stellen en Stef eindigde op de derde plaats.

Ook de volwassenen kwamen uiteraard aan de beurt in de middag, de golven werden wat hoger dan ‘s morgens en de wind trok iets aan, precies goed voor dit gedeelte van de wedstrijd. Het waren spannende heats met veel lol, met name onder de locale surfpapa’s en deelnemende grommets. De surfkids namen plaats in de jury en kwamen tot de volgende uitslag: Hans van den Broek won uiteindelijk de wedstrijd, Michael Weterings nam plek twee in en de derde plaats was een prooi voor Erik Stoopman.

 van