21-11-2012 - Mountainbiken, Nieuws

Drie musketiers op de fiets – even voorstellen

Na hun studie waren Vera, Rubie en Carlien klaar voor een echte uitdaging en besloten van Lima naar buenos Aires te reizen. Wat natuurlijk een hele leuke reis is, maar wat het écht bijzonder maakt is dat ze dit op de fiets gaan doen. Een reis van ruim 4000 km dwars door het Andes gebergte en verschillende woestijnen. Gedurende hun reis zullen zij ons regelmatig op de hoogte houden van al hun belevingen. (Deel 1)


Even voorstellen

Wij zijn 3 Musketiers op de fiets, Vera (26), Rubie (24) en Carlien (25) en nu we eindelijk klaar zijn met studeren houdt niets ons meer tegen om samen op avontuur te gaan. We gaan naar Zuid Amerika!!! En hoe? We gaan op de fiets! In Amsterdam geeft de fiets ons de vrijheid om er onafhankelijk van anderen, geld en tijd op uit te trekken. Fietsen is een milieu vriendelijke, goedkope en sportieve manier van reizen. Dus waarom niet in Zuid Amerika? Daarbij geeft het ons een vrijbrief om ons volledig te kunnen verliezen in het gastronomische walhalla waar dit continent bekend om staat.  De meeste mensen verklaren ons voor gek! We worden gewaarschuwd voor de levensgevaarlijke rijstijl en de gepassioneerde belangstelling van latino mannen voor blonde vrouwen. Des al niet te min storten we ons in het avontuur. Een beetje geschrokken van de hightech gear en de peperdure hybrides die volgens de meeste meeste vakantiefietsexperts absoluut onmisbaar zijn struinen we marktplaats af en gaan we in de leer bij een bevriende fietsenmaker. Wat moet er allemaal mee?  Een fiets met een stalen frame, het liefst met 26 inch wielen en ouderwtse velgremmen, waterdichte tassen, een tent en een hele dikke slaapzak. Een benzine brander want gas werkt schijnbaar niet zo hoog in het Andes gebergte. Reserve banden, inbussleutel 5 t/m 11, beunspaken.. ´weet iemand eigenlijk wat dat zijn?`, een kettingpons en een goede verbanddoos met pillen tegen malaria, salmonella én hoogteziekte … zijn we inderdaad gek geworden?

Door alle voorbereidingen hebben we nauwelijks nog tijd om te trainen en vergeten dat we alle drie dat we nog geen woord Spaans spreken. Maar dan na een lange speurtocht stelt marktplaats ons voor aan Gloria, Gerda en Gertruida,  drie oerdegelijke Gazelles van Hollandsche bodem en ondanks dat we hiermee de adviezen van de experts in de wind slaan, zijn we op slag verliefd.

Tada… Gloria, Gerda en Gertruida!!

Na een lange tijd op stal staan onze stalen merries te trappelen om er met ons op uit te trekken en om aan de grote reis van Lima naar Buenos Aires te gaan beginnen.

Besos las tres Mosquetera – www.musketiersopdefiets.wordpress.com

[ hana-code-insert ] '3musketiers' is not found

Bekijk hier deel 2

 van