28-11-2012 - Mountainbiken, Nieuws

Drie musketiers op de fiets – ¡Hola Lima!

Na hun studie waren Vera, Rubie en Carlien klaar voor een echte uitdaging en besloten van Lima naar buenos Aires te reizen. Wat natuurlijk een hele leuke reis is, maar wat het écht bijzonder maakt is dat ze dit op de fiets gaan doen. Een reis van ruim 4000 km dwars door het Andes gebergte en verschillende woestijnen. Gedurende hun reis zullen zij ons regelmatig op de hoogte houden van al hun belevingen. (Deel 2)


De douane had gelukkig alleen wat ´´kijkgaten´´ in onze fietsdozen gemaakt, waardoor onze Gazelle´s (genaamd Gerda,Gloria & Geertruida) de twintig uur durende vlucht zonder al te veel kleerscheuren hebben overleefd. Met de vijf fietstassen per persoon en een fietsdoos voelen we ons kwetsbaar voor de hongerige ogen van corrupte agenten en ander gespuis dat op vliegvelden rondhangt en maken dat we weg komen. Samen met onze fietsen nemen we de bus richting het centrum van Lima.
Wij logeren in een prinsessenbed van The Houseproject, de Gazelles in de tuin onder een fijn afdakje.  Twee dagen nadat we zijn aangekomen verzamelen we om 20u met +/- 100 Peruanen voor een actie van Actbicimo (niet-gouvernementele organisatie die de fiets in Lima promoot). Elke eerste donderdag van de maand wordt een nachtelijke fietstocht met politie escorte door het centrum van Lima georganiseerd, waarbij met muziek en discolichten de plek voor de iets in het verkeer wordt opgeëist. Een van de behaalde resultaten: het fietspad van 10 km over Avenue Arequipa, een van de drukste straten in het centrum van Lima. We voelen ons helemaal thuis op onze pedalen tussen de lichtgevende, fietsende Peruanen, die ons allen vertellen dat ons plan om de Andes over te fietsen totalemente loco is. Om onze Hollandse spillenpoten te drillen mogen we mee met de Peru Riders (een bekende fietsclub in Peru) op hun mountainbike trainingen over de heuvels rondom Lima.

Trainingsessie met de Peru Riders
Zo vinden we onszelf om 22u ´s avonds off road, klimmend naar de top van Morro Solar, waar we een prachtig uitzicht hebben over de lichtzee van Lima. Ook crossen we tussen de steile, onverharde paden van de sloppenwijken door, waarbij onze Gazelles af en toe bijna stikken in het stof en wij van ontroering door de uitzichten en het leven van sommige Peruanen. Gelukkig weten WD-40 en een koude cusqueña ons tot nu toe nog te redden.

 

 

Lees hier Deel 3 en Deel 1

Besos las tres Mosquetera – www.musketiersopdefiets.wordpress.com 

 van