25-01-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Duchenne Heroes inschrijvingen gaan hard

De inschrijvingen voor Duchenne Heroes, de 7-daagse mountainbiketocht van 15 t/m 21 september, gaan hard. 400 deelnemers, dat is het doel voor dit jaar. Want hoe meer inschrijvingen, hoe eerder we de spierziekte Duchenne de wereld uit trappen! Al ruim 1250 mannen en vrouwen gingen je voor  in de afgelopen 8 jaar en reden een keer, en vaak meerder keren, Duchenne Heroes.

Heb je altijd al eens een meerdaagse mountainbiketocht willen rijden? Dan is Duchenne Heroes 2013 je kans! Wat deze tocht zo speciaal maakt? Dat kunnen de oud-deelnemers het beste vertellen tijdens de Heroes Cafés, informatiebijeenkomsten door het hele land. Laat je inspireren door de verhalen en de ervaringen van de ambassadeurs!

De tocht
In september 2013 fietsen 400 heroes via Frankrijk, België en Duitsland naar  Nijmegen. Honderd óf zeventig kilometer per dag door de bossen en over de velden van de Ardennen. Ruim 130 vrijwilligers staan de Duchenne Heroes bij. Het event verplaatst zich dagelijks, tot aan de aankomst in Nijmegen. Nadat de deelnemers gezamenlijk en onder politiebegeleiding door het afgezette centrum van Nijmegen fietsen, arriveren zij in park Brakkenstein. Daar staan jaarlijks ruim 3000 inwoners, vrienden, familieleden en kinderen met Duchenne die de mountainbikers als helden binnenhalen.

Prestatie
De deelnemers zetten een topprestatie neer. Niet alleen fietsen zij gedurende zeven dagen 100 of 70 kilometer per dag over zware MTB-tracks, maar ook realiseren zij met hun sponsoracties meer dan € 2.500,- euro per deelnemer! Veel van de Heroes hebben, of kennen een kind met Duchenne wat dit event heel persoonlijk maakt. Zij vechten letterlijk een week lang voor hun kinderen!
Door Frankrijk toe te voegen aan de route en een kortere afstand aan te bieden is het evenement in 2013 toegankelijker en nóg mooier dan ooit.

Wil jij weten waar een Heroes Café bij jou in de buurt is? Kijk dan op www.duchenneheroes.nl. Meld je aan en kom langs!

 van