24-07-2015 - Windsurfen, Nieuws

Duikster (31) onthoofd door plank van windsurfer

Voor de kust van het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria is een duikster onthoofd door de surfplank van een professionele windsurfer. De 41-jarige Zwitser die na het drama in tranen uitbarstte, zal niet strafrechtelijk vervolgd worden, zei een politiewoordvoerder. Volgens het onderzoek en de bevraging van getuigen treft de man geen schuld bij het ongeval.

Het ongeluk gebeurde maandag in Santa Lucía de Tirajana in het zuidoosten van het eiland. Het slachtoffer, een 31-jarige Russin die al jaren op Gran Canaria woont, was naar zeevruchten aan het duiken. Toen ze naar boven zwom, werd ze rond 20 meter voor de kust door de kiel van de surfplank aan de hals getroffen, zei de schepen van veiligheid Nieves Garcia aan het persagentschap efe.

Op slag dood
De vrouw werd op tragische wijze onthoofd en was op slag dood. De Zwitser R.D. – die volop trainde voor een wereldkampioenschap – werd met een zenuwinzinking naar een ziekenhuis overgebracht. Burgemeester Dunia González sprak van een ‘tragisch ongeval’. De duikster had geen signaalboei achtergelaten om haar positie kenbaar te maken.

Diep getroffen
Het gaat om een van de zwaarste ongevallen van dergelijke aard in Santa Lucía, zei Gonzalez. De bewoners zijn ‘diep getroffen’. Op de plaats van het ongeval zijn er al erg veel waarschuwingsborden, maar overwogen wordt om de watersportbeoefenaars toch nog bewuster te maken voor mogelijke gevaren.

(Bron)

 van