24-04-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Duizenden fietsers in waaiers door de polder bij 45e Ronde van Noord-Holland

Vandaag genoten ruim 5.700 fietsliefhebbers van de voorjaarsklassieker de Ronde van Noord-Holland. Veel renners wilde de fietsklassieker van Le Champion niet missen, gezien de drukte bij de na-inschrijving in Alkmaar, Oostzaan en Hoorn.

De deelnemers gingen in waaiers over de dijk en de vele pelotons passeerden de bloeiende tulpenvelden. Onderweg werden de deelnemers uitgebreid verzorgd door de vrijwilligers en na afloop kregen zij als beloning het befaamde tegeltje. Al met al een geslaagde 45e editie van deze klassieker!

Het was vanochtend vroeg al een gezellige aangelegenheid op alle drie de startlocaties. Fietsmaatjes, groepen en de individuele fietser ontmoetten elkaar voor de jaarlijkse aftrap van het fietsseizoen. Toen de stuurbordjes waren bevestigd en de eerste stempel was gehaald, werden de wegen in Noord-Holland gedomineerd door fietsers. Voor de genietende fietser waren de 40 en 60 kilometerroutes een heerlijke aangelegenheid. Wie van een uitdaging houdt kon zich inschrijven voor de lange routes over 110 en 160 kilometer.

Het weer zat de deelnemers en de organisatie mee. Op een enkele bui na bleef het droog en de wind zorgde voor extra uitdaging. Op de diverse verzorgingsposten was dit jaar gezorgd voor extra ravitaillering, waardoor de fietsers genoeg energie binnen kregen voor hun fietsrit.

Ook in 2018 gaat de Ronde van Noord-Holland weer plaatsvinden. Houd de website en de Facebookpagina in de gaten voor informatie voor de 46e editie!

 van