20-12-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Duotone Fish SLS – Review

Duotone’s huisshaper Sky Solbach heeft de Duotone Fish – vorig seizoen met succes geïntroduceerd – een nieuwe constructie en shape gegeven zodat het wat beter doet waarvoor het gemaakt is: het slachten van kleine golven. Wij hebben de Duotone Fish SLS getest!

Lichter, sterker en duurzamer board

Sky heeft een laag fiberglas in het board vervangen door Innegra. Dit heeft het board niet alleen lichter gemaakt, maar ook sterker en duurzamer. Het board breekt dus minder snel en is minder gevoelig voor deuken en barsten. Het beschermt het board, vandaar ook de naam Innegra Shield.

Bijkomend voordeel: de dempende en vibratie verdelende kwaliteiten van Innegra. Dit werkt goed samen met de Light Team Construction waarbij er bamboe is weggehaald en vervangen door kurk. Deze laag kurk kun je zien op het dek en geeft de surfboards van Duotone z’n opvallende looks. De kurklaag vermindert de kans op hieldeuken en geeft ook een dempende werking. De ontwikkeling van de high tech-constructie past bij het SLS-concept van Duotone. SLS staat voor Strong, Light & Superior. Hierbij worden Duotone’s nieuwste technologieën, materialen en innovaties gebruikt.

Duotone Fish SLS - Review

De Duotone Fish SLS genereert extra snelheid

Het hele pakket van bamboe, fiberglas, Innegra en een carbon strook onderop het board geeft een mooie flex. Niet te stijf, niet te slap. En dit geeft een fijne comfortabele en controleerbare rit over het water. Zelfs in heftige chop blijf je prima controle houden over de Duotone Fish SLS. Al moet je op topsnelheid wel stevig op het board staan. Doordat het board snel planeert heb je geen grote kite nodig om op gang te komen. Je kan eerder overschakelen naar een kleinere vlieger. En dat is wat je wilt bij het golfrijden omdat een kleinere vlieger wendbaarder is. Bij het golfrijden voel je de flex ook. De Duotone Fish SLS genereert extra snelheid en geeft een extra swing in de bocht. Het lijkt wel een veer die je indrukt. Hoe harder je drukt hoe meer pop je krijgt uit de bocht. Superlekker.

De gehele shape is onder handen genomen

Maar Sky heeft niet alleen de constructie veranderd. Hij heeft ook de gehele shape onder handen genomen. De tail is iets smaller geworden en heeft meer rocker. Hierdoor ligt de Duotone Fish SLS super los op het water en kun je korte bochten draaien op de golf. Je hebt daarvoor weinig kracht nodig. Je maakt makkelijk korte bottomturns en snappy topturns in de pocket van de golf. De Duotone Fish SLS kun je lekker laten uitbreken in de topturn waardoor je vette lipslides kunt maken. Vaar hiervoor het board goed op de achterkant, liefst met je achterste voet tegen de tailkick van de pad aan. Zo kun je veel kracht gebruiken.

De Duotone Fish SLS shinet echt in langzamere golven

Bij langere bottomturns behoudt de Duotone Fish SLS goed snelheid door de bredere neus met meer volume bij de voorste voet. De Duotone Fish SLS shinet echt in langzamere golven tot twee meter hoog. In snelle, hol brekende golven kun je beter gaan voor een board met een smallere tail en scherpere rails. Het board komt standaard met een dunne tailpad met ribbels die lekker veel grip geeft. Als optie kun je er een frontpad bij aanschaffen. De Duotone Fish SLS heeft geen inserts voor voetbanden.

Prima geschikt voor beginnende kitesurfers

Strapless freestyle tricks gaan lekker op de Duotone Fish SLS omdat het zo’n compact en licht boardje is. Gebruik daarvoor kickertjes op het water; verwacht niet te veel pop bij het springen op vlak water. Deze Duotone Fish SLS is erg stabiel bij transities en vaart makkelijk hoogte waardoor hij ook prima geschikt is voor beginnende kitesurfers. De Mutibox-vinbox heeft twee schroeven aan de zijkant. De vinnen zijn ontwikkeld door Duotone zelf en hebben flexende tips voor een los vaargevoel. Leuk extraatje: Duotone Fish SLS komt in een milieuvriendelijker honingraat karton-verpakking die herbruikbaar is. Handig voor als je weer op trip gaat.

Eigenschappen van de Duotone Fish SLS:

Duotone Fish SLS - Review

Maten Duotone Fish SLS:

Duotone Fish SLS - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van Duotone gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.


Deze review van de ‘Duotone Fish SLS‘ komt uit Access #4 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van