30-09-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Duotone Jaime SLS 2021 Review

Het board dat het freestyle-board op de kaart zetten, de Duotone Jaime 2021 komt dit jaar in naast een gewone uitvoering ook in een Duotone Jaime SLS uitvoering. Deze Strong Light & Superiour editie heeft een nieuwe high tech-constructie. Naamgever en oud-prorijder Jaime Herraiz had twintig jaar gelden nooit kunnen bevroeden dat zijn promodel nog steeds een van de bestverkochte twintips zou zijn.

Duotone Jaime SLS

Nieuw voor 2021 is de toevoeging van Innegra-vezels aan de constructie. Dit materiaal is super licht, sterk en geeft de Duotone Jaime SLS een meer vergevingsgezinde en comfortabele ride. En dat voel je met name in de chop. Vibraties worden maximaal geabsorbeerd waardoor je makkelijk de controle houdt. Dit wordt verder versterkt door de dubbele diffusor in de onderkant van het board. Deze ‘bult’ onder op het board geeft, samen met de zachte Absorption Flex Tips, ook boterzachte landingen na een sprong. Het wateroppervlak wordt gebroken door deze bult. Echt een dik pluspunt, zeker voor je knieën en rug.

Duotone Jaime SLS

Het is ook niet zo dat je de controle na een harde en snelle landing moet hervinden: nee je raakt de controle helemaal niet eens kwijt. De landing gaat supersoepel. Dit maakt dat je nieuwe tricks eerder zult sticken. Springen gaat sowieso ook erg makkelijk. De drukopbouw bij het aankanten kun je prima doseren en je bent te allen tijde in controle. Je kan zo hard afzetten als je wilt. Het board kan het aan. De pop is uitstekend: niet te hard of te zacht. Dit komt door de uitgekiende samenstelling van de Textreme en Biax-carbon. Deze materialen zorgen verder ook voor een levendig en sportief vaargedrag. De Duotone Jaime SLS reageert direct en precies op voetsturing. De overall flex van de Jaime SLS is iets bovengemiddeld. Zeker niet te stijf of te slap. De torsiestijfheid wordt gewaarborgd door de 3D shape van het dek waardoor je een goede grip hebt van de rail. Hoogtelopen gaat prima. Vaar hiervoor het board iets achterop.

Duotone Jaime SLS

De twee kortste versies van de Jaime hebben 4.5 centimeter carbon-compostiet-vinnen, de twee langste hebben 5 centimeter vinnen. De bindingen zet je vast op tracks waardoor je makkelijk en snel de stance kunt aanpassen. Je hoeft de binding niet van het board te halen. Even stukje losdraaien, verschuiven, weer vastzetten en go. Handig als je het board met iemand deelt of als de omstandigheden veranderen. De grabhandle is van hard kunststof met grip en houdt uitstekend vast. Wij hebben de Duotone Jaime SLS gevaren met de super comfortabele en grippy Entity Ergo-bindingen. Een van de beste bindingen op de markt met tal van instelmogelijkheden zodat je altijd een goede fit kunt vinden. Met zacht, gemiddeld of harde inzetstukken onder de hiel. Kortom de Jaime SLS is een vergevingsgezind comfortabel freestyleboard die niet alleen voor de pro-rijders zoals Lasse Walker is. En het is een board die je uitdaagt om nieuwe dingen te proberen, precies zoals Lasse doet.

Duotone Jaime SLS

Duotone Jaime SLS Prijs € 1.099,- Entity Ergo-bindingen € 219,-

www.duotonesports.com

Duotone Jaime SLS
Duotone Jaime SLS

Deze review over de ‘’Duotone Jaime SLS” komt uit Access #2 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van