07-09-2021 - Kitesurfen, Nieuws

Duotone lanceert de DICE SLS 2022 én twintips

Duotone lanceert de Dice SLS op dinsdag 7 september samen met het Twintip-assortiment, inclusief de Soleil, Soleil SLS, Select, Select SLS, Jaime, Jaime SLS. De Dice staat bekend om Freestyle, het breken van loops en presteert zelfs in golven wanneer hij actief wordt bestuurd – en hij heeft net de SLS-upgrade gekregen. Elke enthousiaste progressieve rijder, kijk uit, hier komt de geheel nieuwe Dice SLS!

Dice SLS 2022

De Dice is al jaren de kampioen in tricks en megaloops, ontworpen om uit te blinken in big air en te presteren volgens de hoogste normen in freestyle en zelfs in golven; de kite heeft wereldwijd ontzettend veel fans. Voor 2022 krijgt de Dice de Strong Light Superior makeover en een compleet nieuw ontwerp om zijn prestaties te verbeteren. Telkens wanneer nieuwe materialen worden geïntroduceerd, veranderen ontwerpparameters. Daarom moeten de riders en ontwerper Ralf Grösel terug naar de tekentafel om het maximale uit zowel de materialen en de kite te halen.

Alleen zeggen dat ze die doelstellingen hebben bereikt, zou een enorm understatement zijn! De nieuwe Penta TX-frameconstructie gecombineerd met de Trinity TX-canopy heeft een Dice als geen ander gecreëerd. Het gewicht is nog verder gereduceerd, waardoor de kite veel responsiever is in de lucht en de algehele windrange is vergroot. Dit gewichtsverlies heeft ook de vliegeigenschappen van de kite verbeterd, waardoor mega loops soepel aanvoelen en op de weg terug naar boven de Dice SLS nooit vast komt te zitten, in de golven voel je direct de toegenomen drift.

De kite springt hoger, hangt langer in de lucht, en tijdens mega loops is er nu nog meer controle! Het team heeft ook de prestaties van de kite tijdens het uithaken aangepast. De power release na de pop is gefinetuned waardoor je nog meer tricks op het scorebord zult krijgen. Het is in het verleden al gezegd, maar de nieuwe 2022 Dice SLS is zonder twijfel de meest indrukwekkend presterende Freestylekite op het water.

De kite brengt je naar het podium, niet alleen op een big air evenement, maar ook bij een freestyle-wedstrijd. Deze quiver killer kite doet niet onder aan de Vegas, terwijl hij ook sprongen en loops maakt die groot genoeg zijn om de King of the Air te winnen. Het gebeurt niet vaak dat zo’n grote stap in prestaties wordt gemaakt. Als het maken van grotere sprongen, moeilijkere tricks en zelfs het verpletteren van enkele golven je enthousiast maakt voor een sessie, dan moet je de Dice SLS hebben.

Jaime Performance Freestyle twintip

Als er een product in de Kitesport was dat de grootste impact heeft gemaakt voor Duotone, dan zou dat de Jaime zijn. De Jaime is verantwoordelijk voor een revolutie in het designen en de fabricage van boards. Het blijft toonaangevend als het perfecte freestyle- en freeride-board.

Duotone Jaime 2022

Er zijn niet veel producten in deze sport die aanspraak kunnen maken op een revolutie en een geschiedenis van meer dan 15 jaar. De Jaime is zo’n product; het originele model was een pionier met het gebruik van een snowboardconstructie stijl met een houten kern. Het is vandaag de dag nog steeds de enige techniek om twintips te bouwen. In de loop der jaren is de Jaime het vlaggenschip geworden van de freestyle/freeride-boards van Duotone, gericht op de rider die veel progressie wil maken, gecombineerd met een ongeëvenaard comfort.

De combinatie van medium flex en een getunede rocker line zorgt ervoor dat de chop goed geabsorbeerd wordt, terwijl de unieke Double Diffusor Bottom het board helpt te poppen en zorgt voor zachte landingen. De Absorption Flex Tips bieden veel grip en verzachten harde landingen voor de meer technische tricks. Dankzij het Carbon Web is de Jaime dynamisch en betrokken.

Het is een leuk board, ongeacht de wateromstandigheden, en hoe meer je de rail gebruikt, hoe meer feedback en performance je terugkrijgt. De rail is ontworpen om gemakkelijk upwind te varen en heeft maximale grip wanneer je popt; riders zullen beloond worden met veel airtime elke keer dat ze aankanten voor een sprong. De Jaime is het juiste gereedschap om hoogterecords te breken en mega loops te trekken zoals Lasse Walker op de King of the Air. Vaar als een legende met dit ongelofelijke board; het erfgoed en de afkomst getuigen van de capaciteiten van het board; jij hoeft ze alleen nog maar te ontketenen!

Bekijk alle specs van de Jaime Performance Freestyle Twintip 2022 op de Duotone website of bekijk de onze productguide!

Jaime SLS Twintip

Het ultieme freestyle- en freeride-board is nog lichter, responsiever en ook nog eens leuker om mee te varen, dankzij de SLS-constructie!

Jaime SLS Duotone Kiteboarding Reno Romeu4

SLS staat voor strong, light, superior, en de Duotone twintips krijgen de SLS-behandeling om de beste boards nog beter te maken! De Jaime is Duotone’s beste board op het gebied van freestyle en freeride, met een geschiedenis die ongeëvenaard is in de industrie. De unieke constructie maakt gebruik van Textreme Innegra-carbon; dit maakt het board licht en een beetje stijver met een medium tot stijve flex. Nog belangrijker is dat de dempende eigenschappen van Textreme Innegra zorgen voor meer controle, waardoor je nog beter en harder kunt aankanten, wat resulteert in een ongelooflijke pop.

De nieuwe Light Base vermindert het totale gewicht verder en maakt het de lichtste Jaime die we ooit hebben gebouwd. Met zijn indrukwekkende pop en complete controleis de Jaime SLS het perfecte board voor de rider die op zoek is naar een freestyle-board dat op het allerhoogste niveau kan presteren en je naar de maan kan boosten, terwijl het toch makkelijk te gebruiken en vergevingsgezind is. Soepel door de chop varen en superzachte landingen, dankzij de Double Diffusor Bottom en de Absorption Flex Tips. Het is een fantastische samenstelling Wanneer je kitesurft, moet je materiaal je helpen om progressie te maken, de Jaime SLS brengt je naar het volgende level en verder; zorg ervoor dat je erbij bent!

Bekijk alle specs van de Jaime Performance Freestyle Twintip 2022 op de Duotone website of bekijk de onze productguide!

Select Freeride

De Select is een geweldig freeride-board dat super comfortabel vaart, gecombineerd met een high-end performance die je elke sessie zal verbazen.

Het freeriden is ver gekomen in deze sport. De Select was een van de eerste speciale freerideboards op de markt. Snelheid, respons en pop zijn de kwaliteiten van dit board en het team heeft dit in zijn DNA ingebouwd. Iedereen die de Select heeft gebruikt zal weten hoe goed het board is. Als jij het board nog niet hebt gevaren: ontdek het zelf!

De Carbon Beam en Biax Glass gecombineerd met de Torsion Flex Cap geeft een medium tot softe flex dat een ongelooflijk vergevingsgezinde board creëert met een zeer smooth gevoel in choppy omstandigheden. Space Flex tips tillen het board van het water af als je popt, en de Step Mono Concave base breekt de oppervlaktespanning van het water voor zachte landingen. De outline van het board maakt het perfect om te carven. Als je wilt spelen in de golven met een twintip, is dit board perfect geschikt. Het board zal snel planeren met verbazingwekkende upwindmogelijkheden. De Select is snel en responsief, elke keer als je je voeten in de straps steekt. Als je op zoek bent naar de ultieme freestylemachine zoek dan niet verder, je bent op de juiste plek.

Bekijk alle specs van de Select Freeride 2022 op de Duotone website of bekijk de onze productguide!

Select SLS Performance Freeride

De Select SLS is het toppunt van prestatiegerichte freeride; een high-tech Textreme Innegra-constructie gecombineerd met de beste vorm, het ultieme board voor je freeridesessies.

De Select SLS is een high-end, high-performance freeride-board, SLS staat voor strong, light, superior, en deze unieke constructie zet het board een stap boven de rest. Het gebruik van Textreme Innegra carbon vermindert het totale gewicht van het board aanzienlijk, terwijl het reactievermogen en de pop toenemen. Elke sessie voelt geweldig aan op dit board, ongeacht de omstandigheden. Dankzij de vlakkere rocker line heeft het board ongelofelijke vroege planeercapaciteiten; en dit maakt het board razendsnel in de bochten.

Als je een board wilt dat je niet tegenhoudt als je op het water bent, dan is dit het. Perfect voor big air en freeriden, met de Select SLS zal elke sessie fantastisch zijn. De Select is al lang de maatstaf voor comfortabele freeride-boards; nu voegt de SLS-versie een extra prestatiedimensie toe aan dat bekroonde platform. Als je het ultieme freeride-board wilt om elke sessie te laten slagen, dan is de Select SLS het board dat je onder je arm moet hebben als je over het strand loopt..

Bekijk alle specs van de Select SLS Perfomance Freeride 2022 op de Duotone website of bekijk de onze productguide!

Soleil Freeride

De Soleil is een board speciaal ontworpen voor vrouwen en is toonaangevend in de kitesurf wereld. Dynamisch, gebruiksvriendelijk, maar bovenal leuk!

Nu elke dag meer en meer vrouwen beginnen met kitesurfen, is het van essentieel belang ervoor te zorgen dat er producten zijn ontworpen voor de vrouwelijke kiters. Ontworpen en getest met onze vrouwelijke riders, lag de focus op het creëren van een dynamisch, gebruiksvriendelijk board dat veel plezier geeft. Deze shape is het resultaat van jarenlang ontwerpen, en de Soleil was een van de eerste vrouwelijke boards op de markt. De smalle contouren maken dit board super wendbaar, perfect voor lichtere, kleinere riders.

De medium flex in combinatie met de Space Flex Tips is de perfecte mix van comfort en performance, zodat het board in choppy omstandigheden als een warm mes door boter snijdt. Pop is altijd een belangrijke factor in een kiteboard, en de Soleil heeft er genoeg van. Telkens als je je voeten in de straps schuift, heb je gegarandeerd een fantastische, dynamische sessie. De vergevingsgezindheid zorgt er ook voor dat je snel vooruitgang boekt en nieuwe tricks zal leren. Met subtiele vrouwelijke kleuren ziet deze beauty er net zo goed uit als ze vaart. Worstel niet met materiaal dat gemaakt is voor zwaardere riders, maar maak sneller progressie dan je je kunt voorstellen op de Soleil.

Bekijk alle specs van de Soleil Freeride 2022 op de Duotone website of bekijk de onze productguide!

Soleil SLS Performance Freeride

Het beste freeride-board ter wereld, speciaal ontworpen voor en door vrouwen, boordevol prestaties en een high-tech constructie om je naar een hoger niveau te tillen.

Soleil Performance Freeride

Gewoonweg het beste board voor vrouwen met onze nieuwe sterke, lichte, superieure constructie. De Duotone SLS-boards zijn van een ander niveau als het op performance aankomt. Textreme Innegra carbon is gecombineerd met een nieuwe Light Base die het gewicht verder vermindert en nog meer dynamiek toevoegt aan je sessie. In vergelijking met het standaard model wat de pop van het board aanzienlijk vergroot.

Als je in de lucht bent, zul je merken dat je dankzij de Space Flex een laag swinggewicht hebt om je tricks uit te voeren, waardoor je met meer controle kunt roteren en landingen met geemak kunt spotten. De smalle outline maakt carven van rail naar rail gemakkelijk, en het is een geweldig board om upwind te varen en de spot te verkennen. De Soleil SLS is geschikt voor een breed scala aan riders, van gevorderd tot expert, en ziet er net zo goed uit als hij vaart. Accepteer niet minder dan het beste, vaar niet op een board dat niet voor je werkt, haal de Soleil SLS in je leven want je bent het waard!

Bekijk alle specs van de Soleil SLS Performance Freeride 2022 op de Duotone website of bekijk de onze productguide!


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van