07-09-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Duotone Pro Voke 2020 – Review

De Duotone Pro Voke is het kindje van hardcore strapless freestylers Airton Cozzolino en Matchu Lopes. Dit board is erop gericht om strapless freestyle wedstrijden te winnen. Wij gingen kijken of er voor gewone stervelingen ook goed op te varen valt.

Van een afstand lijkt de Duotone Pro Voke op de Whip, maar van dichtbij zien we behoorlijke verschillen. Zo heeft de Pro Voke een nog vierkantere achter- en voorkant, scherpere meer parallelle rails en een iets vlakkere rockerlijn. Hij heeft ook iets minder volume en is smaller. Eigenlijk een totaal ander board dus. Op het water vertaalt dit zich in een board dat zeer snel optrekt, een hoge eindsnelheid behaalt en erg goed hoogte loopt. De Duotone Pro Voke wil keihard rechtdoor. Het heeft niet zo’n los vaargevoel als de Whip of boards met een meer klassieke surfboardshape. Je staat behoorlijk centraal zoals je bij een twintip staat. Dat geeft een stabiel vaargevoel op hoge snelheden.

De pop is ‘amazing’

De pop is ‘amazing’ zoals Amerikanen zouden zeggen. Edgen en loskomen gaan heel makkelijk. Zelfs voor ‘gewone’ kiteboarders. De scherpe rail bijt zich vast en je kunt er veel kracht op kwijt. De pop is explosief, maar is goed te controleren. Dan komt de wind onder het board en voel je dat het board lekker licht is. Hij blijft goed onder je voeten plakken. Voor een laag gewicht heeft het board ook geen voetband inserts.

Standaard heeft het board geen frontpad maar het dek heeft wel een laag kurk wat deuken voorkomt en landingen iets minder heftig voor je enkels en knieën. Een frontpad maakt dit nog beter maar voegt ook gewicht toe. Een superlicht Technora-net zorgt voor nog betere bestendigheid tegen deuken zonder dat het de flex beïnvloedt. De Duotone Pro Voke heeft een bamboe-epoxy-sandwich constructie zonder carbon-lagen maar wel een Carbon Beam. Een strook carbon onderop het board wat extra stijfheid geeft. Er zitten door Duotone zelf ontwikkelde vinnen onder die in een Future-vinbox gaan.

Duotone Pro Voke 2020 - Review

Landingen gaan heel soepel

Landingen gaan heel soepel. Ook als je op hoge snelheden aan komt vliegen uit een sprong. Dit was ook een van de punten waar Airton op aandrong. Hij heeft een board nodig waarbij hij zijn super hoge en snelle tricks kan sticken. Hiervoor zorgen de channels en dubbele concaaf in de neus voor grip. Je moet wel precies landen omdat ie wat smaller is kan dat wat instabieler zijn. Doordat’ie iets smaller is, is de Duotone Pro Voke wel snel edge to edge. Iets wat goed uitkomt bij het golfrijden. Want ondanks dat het een echt strapless freestyleboard is kun je er ook nog goed mee uit de voeten in de branding. Hoge, steile en snelle golven zullen we niet zo snel aanbevelen maar kleinere, langzamere (zoals we in Nederland hebben) wel.

Duotone Pro Voke 2020 - Review

Makkelijke te bevaren en breed inzetbaar

Hij versnelt prima in de bottom turn, houdt goed grip door de scherpe rails en topturns kan’ie lekker kort draaien. Sta daarvoor goed achterop en let op dat de brede neus niet te veel in het schuim komt. En zet je achterste voet tegen de tailkick aan. Zoals eerder gezegd ligt het board niet zo los op het water als de Whip of andere surfboards en daardoor kun je geen ronde bochten maken. Hij wil eenmaal graag rechtuit, maar meer hoekige bochten. Dat is een andere ervaring en je hebt een andere techniek nodig. Ben je daaraan gewend heb je een makkelijk te bevaren breed inzetbaar board die je op vlak water tot gemiddeld hoge golven kunt inzetten.

Eigenschappen Duotone Pro Voke 2020:

Duotone Pro Voke 2020 - Review

Maten en prijs Duotone Pro Voke 2020:

Duotone Pro Voke 2020 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van Duotone gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘Duotone Pro Voke 2020‘ komt uit Access #2 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van