22-03-2023 - Windsurfen, Nieuws, Leesvoer

De nieuwe Duotone S_PACE 2023 is uit!

De nieuwe Duotone S_PACE 2023 is uit en Duotone zegt er het volgende over:

Sportief en competitief!
De Duotone S_PACE 2023 is het snelle freerace model uit het zeilassortiment. Het 3-in1 model van Duotone! Het freerace zeil met zowel race/slalom als freeride eigenschappen. De S_Pace zit qua prestaties tussen de Warp en E_pace in: de S_pace heeft de racegenen van de Warp met een diep profiel dat veel kracht genereert, waardoor het zeil een sportief en snel karakter krijgt. Deze bredere mastslurf en het diepere profiel geven je meer power en een betere acceleratie dan een E_pace met een minder brede mastslurf. Een snellere freeracer dus!

In vergelijking met de Warp kies je met de Duotone S_PACE 2023 voor iets meer gemak en comfort tijdens het zeilen. Zo kun je makkelijker gijpen, is het zeil makkelijker te controleren en kun je je volledig concentreren op het board. Voor de meesten zal dit indirect ook resulteren in hoge(re) eindsnelheden! Bovendien ga je in vergelijking met de Warp langer mee op het water.

Ook goed om te weten: als je de Duotone S_PACE 2023 gebruikt om te foilen, heeft dit zeil een extra oog bij de schoothoek van het zeil waardoor het zeil rechterop staat: dit is beter voor de zeilprestaties op de foil.

Duotone S_PACE 2023

Voor wie is de Duotone S_PACE 2023 geschikt?
Het zeil is zowel geschikt voor sportievere slalomers die op zoek zijn naar maximale (eind)snelheid, acceleratie en zeilplezier als voor freeriders die sneller varen en toe zijn aan de volgende stap!

Verschillende trimmogelijkheden
Het zeil kan worden getrimd om zowel bij minimale als maximale wind zeer goed te functioneren. Je hebt dus een breed inzetbereik. Hierdoor kunt u in alle omstandigheden met een kleiner zeilbereik varen. Door de S_PACE-trim aan te passen voor minimale/maximale windcondities verandert het zeil aanzienlijk, waardoor u in alle windcondities maximale prestaties kunt behalen! Minder voorlijkspanning/downhaul geeft een zeer strak achterlijk, hoge spanning/meer downhaul leidt tot een los achterlijk. Deze trimopties worden aangegeven door twee MIN- en MAX-punten in het zeil. Op de MIN-instelling kun je gemakkelijk pompen en snel accelereren (ook ideaal als trim van het foilzeil). Op de MAX-instelling lijkt de Duotone S_PACE 2023 met los achterlijk sterk op de WARP en wordt hij zeer stabiel en snel bij maximale wind.

Optimale prestaties en camberrotatie op elk moment!
De nieuwe in lengte verstelbare HYPER CAMS 2.0 zorgen voor een unieke profielstabiliteit en soepele rotatie. HYPER CAM 2.0 is de camberrevolutie voor nog betere zeilprestaties. Het geheim is een variabele schuif die met een Torx roestvrijstalen schroef de camberlengte bepaalt. De camberlengte kan door iedereen binnen enkele seconden worden veranderd en aangepast aan zijn voorkeur, zelfs onder volle zeilspanning.

Klik hier meer informatie over de Duotone S_PACE 2023.


Voor meer Windsurf nieuws, windsurfen, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu Windsurf magazine en word abonnee van Motion en volg ons op Facebook en Instagram!

 van