06-03-2023 - Nieuws, Wielrenblad

DÜSSELDORFER CYCLINGWORLD EUROPE

Voor de vijfde keer opent Cyclingworld Europe van 10 tot 12 maart 2023 zijn deuren in de imposante industriehallen op het Böhler-terrein in Düsseldorf. Met ongeveer 450 merken en twee extra hallen met een Kids Area en een speciale tentoonstelling zal de who’s who van de internationale fietscultuur elkaar ook dit jaar weer ontmoeten en de wereld van het fietsen vieren.

Düsseldorf, februari 2023 – Ook al is de fiets al meer dan 200 jaar oud, de industrie vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit en zal ook in de toekomst een integraal onderdeel van de mobiliteit zijn. Vanaf 10 maart zal Cyclingworld Europe, die al voor de vijfde keer plaatsvindt, weer een weekend lang xposanten, branche-experts en natuurlijk bezoekers ontvangen en de crème de la crème uit de wereld van fietsen en e-bikes presenteren, die niet alleen bewonderd maar ook getest kunnen worden. Zoals de naam van de beurs, al zegt, Cyclingworld vertegenwoordigt de hele wereld van het leven rond de fiets, van de nieuwste trends tot fietsmode, van kunst of curiosa tot speciale tentoonstellingen.

Veelheid aan merken en exposanten.

Met ongeveer 300 exposanten en 450 merken is het evenement niet alleen volgeboekt en opnieuw gegroeid tot het succesvolle pre-Corona niveau, maar bereikt het met in totaal vijf beurshallen voor het eerst een oppervlak van ca. 18.000 m². Daarbij komt nog ongeveer 65.000 m² festivalterrein buiten, waar de nieuwste trends uit de branche in de praktijk kunnen worden getest. “Meer dan tweeënhalf jaar pandemie heeft me geleerd voorzichtig te zijn met voorspellingen. Toch zijn de diversiteit aan exposanten en het ruimtegebruik voor 2023 een duidelijke indicatie dat men in de toekomst niet om Düsseldorf heen kan. Ook de fiets- en e-bike-industrie heeft ingezien dat de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen een perfecte ontmoetingsplaats is”, aldus Stefan Maly, initiatiefnemer en directeur van Cyclingworld.

Stijlvolle beleveniswereld “Fiets” op het Böhler-terrein.

Met de uitbreiding van het terrein met twee tentoonstellingshallen in de spectaculaire industriële ambiance van het Böhler-terrein, groeit ook het aanbod van het “Fête du Vélo”. Bijvoorbeeld door het creëren van een ruime zone voor kinderen en gezinnen en de speciale tentoonstelling “Fast Move – The Evolution of the Racing Bike over 120 Years”. Dit is een wereldpremière, want nooit eerder heeft het publiek zo’n gecureerde collectie originele racefietsen van het begin van de 20e eeuw tot nu kunnen zien. Elke fiets krijgt zijn eigen spotlight in de volledig verduisterde hal en de bezoeker beleeft de geschiedenis van de racefiets. Werden er in de jaren 1910 nog races gehouden over 450 kilometer op onverharde wegen, nu vormen 220 kilometer op perfect asfalt en met nieuwe materialen andere uitdagingen.

Reis door de eeuwen heen

De bezoeker maakt een reis van het ambacht naar de ervaring van de atleten tot de prestaties van de ingenieurs vandaag in een CAD-wereld. In een indrukwekkende ambiance ontmoet staal als het ware roestvrij staal, gecombineerd met design en technische vooruitgang. Terwijl niet alleen in de racerij het motto licht, lichter, lichtst is, zet Cyclingworld daar een ander hoogtepunt tegenover. Als tegenhanger is de zwaarste fiets ter wereld van 2,18 ton te bewonderen, die speciaal op een dieplader naar de locatie wordt vervoerd. Al met al kunnen de bezoekers een zeer gevarieerd concept verwachten, omdat alle themagebieden uit de wereld van de fiets en de e-bike bewust op een levendige manier met elkaar worden vermengd.

Liefde voor de fiets

In de vijf beurshallen en de extra Demoworld met ruim 85 te testen merken vindt u naast Worldwide, grote en kleine exposanten kleurrijk naast elkaar en geen specifieke themahoeken. De rode draad die alles verbindt is echter de liefde voor fietsen. Het evenement wordt afgerond met vele side events zoals diverse ritten, rally’s, een single-speed criterium en een urban art rit door Düsseldorf die meerdere malen plaatsvindt. Daarnaast zijn er workshops, trainingen en meer, gewoon alles rondom het thema fietsen & e-bikes. “We kunnen nu al met trots zeggen dat Cyclingworld Europe dit jaar nog groter en kleurrijker wordt dan ooit tevoren. Als we dan de hipster zien kletsen met de senior voor een mooie fiets, dan hebben we alles goed gedaan”, zegt Torsten Abels, verantwoordelijk projectmanager van de beurs, die uitkijkt naar het festival.

Focus op Nederlandse markt

Dusseldorf ligt op slechts 50 kilometer van de Nederlandse grens. Daarmee leent de Duitse stad zich uitstekend voor een dagtrip, maar ook voor een mooi weekend in het teken van fietsen. Met een directe ICE verbinding vanuit Amsterdam is ook de randstad goed verbonden met Dusseldorf en daarmee met Cyclingworld Europe. Geniet van alles wat fietsen ademt in deze prachtige ambiance. Neem je eigen race of gravelfiets mee en sluit aan bij een van de vele side events, georganiseerd door o.a. Schicke Mutze en The Gravel Club. Daarnaast is er ook een rit georganiseerd speciaal voor dames, Frauenbewegung Rennrad. Alle info voor de side events is hier te vinden: https://www.cyclingworld.de/en/side-events


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van