30-04-2015 - Skiën, Nieuws

Dutch Cup Finals

De grote wedstrijden in de Alpen zitten erop voor het seizoen 2014/2015, maar zoals jullie weten is de winter “a never ending story”. Gelukkig voor ons poederliefhebbers gaat in mei het indoor seizoen nog even door. De Nederlandse freestyle snowboard- en skitalenten gaan nog vier keer de strijd aan voor de Dutch Cup-wedstrijdenserie. Tijdens de finale op 24 mei in SnowWorld Landgraaf wordt tevens gestreden om de titel NK big air indoor.

De strijd om de Dutch Cup barstte in het najaar van 2014 al los. De eerste vier wedstrijden om de Dutch Cup zijn in verschillende indoorsneeuwbanen gereden. Het NK snowboard & freeski eerder deze maand in Laax telde ook mee voor het klassement. Door de slechte weersomstandigheden moest het NK big air daar worden afgelast, waarop de Nederlandse Ski Vereniging heeft besloten om van de Dutch Cup-finale op 24 mei ook een ‘NK big air indoor’ te maken.

De Nederlandse kampioen is de winnaar van de wedstrijd op die dag. De winnaar van de Dutch Cup kan op papier iemand anders zijn, omdat dit over het klassement van alle Dutch Cup-wedstrijden (slopestyle én big air) gaat. Iedere leeftijdscategorie heeft daarin zijn eigen ranglijst.

Bij de skiërs maakten Isabelle Hanssen (senioren vrouwen, 100), Lucas Laudy (Youth heren, 150) en Elia Mitalas (Junior heren, 150) tot nog toe de meeste indruk.

dutch cup - tekst1

DUTCH CUP-KALENDER:
10 mei 2015: Dutch Cup slopestyle – Skidôme Terneuzen
17 mei 2015: Dutch Cup big air – Skidôme Rucphen
23 mei 2015: Dutch Cup finale slopestyle – SnowWorld Landgraaf
24 mei 2015: Dutch Cup finale big air & NK indoor big air – SnowWorld Landgraaf

 van