24-12-2014 - Skiën, Nieuws

Dutch Freeride Week

Dit seizoen vindt voor de tweede keer de Dutch Freeride Week plaats in het Franse Tignes, met het NK Freeride als hoofdact.

Na een succesvolle try-out vorig jaar, waarbij de nadruk vooral lag op het eerste NK Freeride, is er dit jaar veel aandacht besteed aan het opzetten van een mooi en vol weekprogramma. Er is veel te doen, ook voor de mensen die (nog) niet mee willen doen aan het NK.

DFW spotten

Zo is er de 100mm+ Tourski Trophy, een vooral vriendschappelijke tourski wedstrijd waar je alleen welkom bent op brede latten (of een splitboard) en de Old School Mountain Bash, een hilarische middag op de ski’s (en liefst ook in het skipak) van je opa. Net als vorig jaar worden er door Epique talloze freeride clinics georganiseerd waar je aan mee kunt doen en je kunt de hele week gratis het nieuwste materiaal testen bij het Snowcountry Testcenter. Verder zijn er de nodige feesten om de sfeer er goed in te houden. Kijk hier voor het volledige weekprogramma.

Om mee te doen aan de Dutch Freeride Week kun je je via de website inschrijven voor 25 euro. Je krijgt daar zelfs een abonnement bij op de White met 50% korting!

DFW blijemensen

Deelname aan het NK Freeride kost 60 euro. Daarvoor zijn er ook nog plaatsen beschikbaar. Hier zie je wie zich al hebben ingeschreven. Het NK wordt officiëel erkend door de NKBV. De organisatie heeft dit jaar bewust contact gezocht met de NKBV, omdat dat het officiële orgaan is voor bergsport in Nederland. Bergsport begint volgens hun daar waar de pistes ophouden, en met die filosofie, en de uitgebreide ervaring op het gebied van bergsport veiligheid, passen ze perfect bij het NK Freeride.

Bekijk de website voor meer informatie en om je in te schrijven.

flyer_DFW_web

 van