20-09-2011 - Surfen, Nieuws

Dutch Ocean Challenge

Eind 2012 vertrekken Nederlanders Ike Frans en Martijn de Wit voor een vijfjarige zeilreis om de wereld. Wind gerelateerde watersporten staan centraal. Met een grote catamaran en een groep deelnemers gaan de mannen op een energieneutrale, ludieke wijze de oceanen over.

Het is de bedoeling eind november 2012 te starten vanuit de Canarische Eilanden richting het Caribisch gebied, waarna in 2014 het Panama kanaal wordt bevaren richting de South Pacific. Via Micronesië naar beneden door Indonesië richting India, via de Malediven naar Madagaskar en Kaapstad. Het laatste jaar gaat richting het noorden via Brazilië en New York, om de laatste etappes op Ibiza in 2017 te eindigen.

Sportief en duurzaam
Martijn en Ike willen van oost naar west varen met een minimaal gebruik aan fossiele brandstoffen en een optimaal gebruik van windrichtingen, stroomsnelheden en het opwekken van zon-, water- en windenergie. Op die manier willen ze wereldwijd aandacht generen voor schone energie en windgerelateerde watersporten. De bestemmingen worden geselecteerd op eigenschappen die ‘’schone’’ sporten als zeilen, surfen, kitesurfen, windsurfen, SUP boarden en duiken of snorkelen nodig hebben.

Meedoen
Voor deze avontuurlijke reis zijn de mannen nog op zoek naar deelnemers. De participaties worden vertrekt aan privé personen en aan bedrijven. Een persoon kan dus voor zichzelf één participatie kopen (één participatie is één cabine met twee slaapplekken) en ieder jaar iemand anders meenemen.

Bedrijven en ondernemingen kunnen kiezen voor businessparticipatie. Een bedrijf kan bijvoorbeeld vijf participaties kopen en een delegatie van het bedrijf aan deze onvergetelijke trip laten deelnemen als bijvoorbeeld brainstormsessie, teambuilding of prestatiebeloning. Een jaar later kan een nieuwe delegratie gebruikmaken van de participatie.

Meer info? Klik hier.

 van