18-05-2017 - Surfen, Nieuws

Dutch Pancake Crew: Chasing The Natural High

Liggend in het water. Handschoenen aan, cap op en het dikste wetsuit om je lichaam. Het is koud, heel koud zelfs. de wind giert langs het neopreen. Het enige wat op dit moment in je hoofd speelt is de gedachte wat je in godsnaam doet in deze koude oceaan. Maar dan weet je het ineens weer, je kijkt achterom, je ziet het water stijgen. De enorme muur met water komt op je af, heel even krijg je het benauwd, maar dan verman je jezelf en denk je nog maar aan één ding. Hier heb je het allemaal voor gedaan, het moet nu samenkomen. Peddelen……peddelen! Met al je energie peddel je in de enorme kracht van moeder natuur. Je springt op je surfboard en pakt de hoogste golf uit je leven. Wat een golf en wat een geweldig gevoel! De kou verdwijnt en het enigste wat je nog voelt is de adrenaline in je lichaam.

Natural High is opgericht met de grondbeginselen: Passie, vrijheid, natuur en plezier. Ondanks al die jaren ademt Natural High deze kernwaarden nog steeds in hun doen en laten. Het perfecte voorbeeld hiervan is de Dutch Pancake Crew. Deze groep Hollandse surfers trotseren de grootste golven ter wereld in Ierland. En dit in hartje winter nog wel! Hun liefde voor surfen gaat zo diep dat geen element te heftig is. Afgelopen winter zijn deze Hollandse pannekoeken begonnen met het vastleggen van video materiaal en wilde graag hun unieke verhaal delen. Dit was zo’n groot succes dat de video mee mocht doen met het Shore Shot Festival, het Surf Film Festival van Ierland!

De film begint met hun surf avontuur in de Nederlandse Noordzee. Al snel smaakte het zoute water naar meer en droomde ze van de grootste golven ter wereld. Je ervaart op een grappige en inspirerende manier hun surfreis van Nederland naar de Big waves in Ierland. Door een hoop tijd, training en doorzettingsvermogen hebben ze het voor mekaar gekregen om geaccepteerd te worden bij de big wave community in Ierland. Door hun grote helden werden ze letterlijk en figuurlijk op sleeptouw genomen. Mede hierdoor hebben ze de grootste en meest gevaarlijke golven ter wereld gesurft.

Wil je meer zien van the Dutch Pancake Crew? Dat kan hier.

 van