25-10-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Duursport Lezersactie

Gezonde kookboeken worden je tegenwoordig om de oren geslagen, met name door de toename van het flink groeiende aantal ‘fitgirls’ die menen allemaal hun eigen healthy kookboek te moeten uitbrengen. De schrijfster van het Sportkookboek is in elk geval voorzien van de nodige kennis en wij mogen maar liefst 3 exemplaren weggeven! Ze is opgeleid tot voedingsdeskundige en diëtiste, met een specialisatie in sportvoeding. Daarnaast was ze gedurende vijf jaar actief als sportdiëtiste bij Energy Lab, waar onder anderen het Olympisch Zeilteam en de wielrenners van Lotto-Soudal op haar advies konden rekenen. Dat klinkt in elk geval als iemand die ervan weet.

Het Sportkookboek is sowieso een fijn handvat voor als je niet weet wat je s avonds moet koken, maar nog meer dient het ter inspiratie om juist te eten net voor, na of tijdens je fietstochten. Zo lees je allereerst over wat voeding precies met je lichaam doet en waarom je tijdens het sporten speciale voeding nodig hebt. Vervolgens kom je meer te weten over wat je nu het beste kunt eten tijdens je rondje thuis tot een lange dagtocht in de Ardennen. De recepten zijn legio, van een shake tot een wrap-to-go tot een hamburger en zelfgemaakte mueslirepen.

We gebruiken het boek voornamelijk om steeds kleine stukjes in te lezen en er dan een of twee recepten uit te pikken om te proberen. Een bron van info over je lichaam en wat eten met je doet gecombineerd met recepten, goed voor een mooi plekje in de keuken.

Winactie

Nu kun je dit boek uiteraard bestellen maar je kunt ‘m ook winnen, en dat is nog veel leuker. Een mueslireep is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. In het sportkookboek is te lezen hoe jezelf zo’n reep maakt. Nou zouden wij van jullie graag willen weten welke ingrediënten jullie zouden gebruiken voor je eigen reep.

Reageer hieronder of stuur je bericht met foto door naar info@soulonline.nl om mee te doen aan de Duursport Lezersactie. We mogen in totaal drie exemplaren weggeven, vereiste is wel dat we van elke winnaar een foto van een geslaagde creatie willen zien.

Word-abonne---banner---UpDown

 

 van