Duurzaam, dynamisch en voor dagelijks gebruik: de nieuwe stadse kleding van VAUDE

Een beetje sportieve stadsbewoner deinst niet terug voor wat hitte of regen. En een beetje moderne, milieubewuste stadsbewoner ontdekt de urban jungle daarnaast ook nog eens in een groene outfit. Comfortabel, stijlvol, dynamisch, duurzaam: dit zijn de kernwoorden van VAUDE, dat met zijn nieuwe collectie buitenkleding helemaal klaar is voor de zomer. Het merk introduceert de Women’s Mineo 2L-jas en de Women’s UBN Redmont 2.0-sneakers, die allebei je ecologische voetafdruk tot een minimum beperken terwijl je door de staten van je favoriete stad loopt of fietst. 

de nieuwe stadse kleding van VAUDE

Women’s UBN Redmont 2.0 – de duurzame stadsschoen 

Sneakers zijn niet zomaar schoenen. Tegenwoordig zijn ze een belangrijk fashion- en lifestylestatement, waarbij ze soms veel zeggen over de eigenschappen van de persoon die ze draagt. De UNB Redmont 2.0-sneakers zijn daarin wel heel speciaal: ze zijn volledig gemaakt zonder plastic onderdelen. 
 
De sneakers zelf bestaan uit bio-gecertificeerd katoen en chroomvrij gelooid leer, met gerecycled natuurrubber en kurk op de zool. Voor de modelvarianten met een zwarte buitenzool worden oude autobanden gerecycled en als granulaat vermengd met het natuurrubber. Het bekledingsmateriaal aan de binnenkant is gemaakt van de natuurvezel linnen, dat grotendeels bestaat uit kenaf-plantenvezels, maïs en natuurlatex. Hierdoor is de binnenzool volledig biologisch afbreekbaar.  

Dankzij de verfijnde materiaalmix is de schoen aangenaam licht en ademend, waardoor hij je perfecte maat(je) is voor alle zomerse activiteiten in de stad. De zool is daarnaast heel flexibel en zorgt ervoor dat de Redmont even comfortabel aanvoelt in het park als op het strand.

Women’s Mineo 2L-jack – de eco-correcte regenjas 

Een regenjas voor de stad moet er modieus uitzien, al het water netjes buitenhouden en idealiter ook nog duurzaam geproduceerd zijn met het oog op de planeet. Laat de Mineo 2L nu precies aan al deze criteria voldoen. Als onderdeel van VAUDE’s Urban Life-collectie biedt deze kleine, compacte regenjas een modern design dat is verbonden aan outdoorfunctionaliteit zoals we het nog niet eerder zagen. 

De productontwikkelaars hebben het jack niet alleen van een comfortabele snit voorzien, maar ook van een verstelbare capuchon die in de kraag kan worden opgeborgen. Hij heeft waterafstotende ritssluitingen die niet alleen de regen netjes buitenhouden, maar tegelijkertijd een designelement zijn. De Mineo 2L is vanaf de taille tot aan de capuchon doordacht en gericht op de wensen van de moderne stadse vrouw. Daarnaast is hij voor het grootste deel gemaakt van gerecycled polyester. Maar daar houdt het niet op: het Mineo 2L-jack kan ook nog eens lekker compact in zijn eigen binnenzak worden opgeborgen en vindt zo ook in kleine bagagestukken, zoals handtassen of daypacks, een plekje.

Duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd 

Het Women’s Mineo 2L-jack en de Women’s UBN Redmont 2.0-sneakers hebben het VAUDE Green Shape-label, wat staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame en bluesign®-gecertificeerde materialen. Ongeveer negentig procent van de VAUDE-kleding is voorzien van het door de staat verleende textielzegel Grüner Knopf (Groene Knoop). Daarnaast voldoen alle door VAUDE gebruikte gerecyclede materialen aan de Global Recycled Standard (GRS), Recycled Claim Standard (RCS) en/of Taiwan Green Mark (TGM). 

de nieuwe stadse kleding van VAUDE

Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van