Duurzaam en functioneel: VAUDE Urban Life collectie

VAUDE biedt in de VAUDE Urban Life collectie voor zomer 2020 met GOTS-gecertificeerde materialen en een nieuw natuurlijk kleuringsproces overtuigende argumenten voor duurzame mode met functionaliteit. Daarnaast stamt het grootste deel van Europese productie en het VAUDE Green Shape-label staat bij alle modellen voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame materialen.

Fair Fashion is een trefwoord, dat bij verantwoordelijke consumenten de geest van de tijd treft. Milieuvriendelijke, sociaal eerlijke productie worden gevraagd en ecologisch geproduceerde kleding heeft het bedenkelijke image al lange tijd van zich af gelegd. Eco is hip.

Natuurlijke look en comfortabele functionaliteit zijn twee centrale kenmerken in de VAUDE Urban Life collectie. Als derde bouwsteen komt daar een hoger aandeel aan natuur- en gerecyclede materialen bij. Vanaf zomer 2020 is ook de strenge Global Organic Textile Standard (GOTS) voor natuurmaterialen bij VAUDE vast verankerd en garandeert milieubewuste kopers een ecologisch zuivere supply chain van plantenteelt tot aan het uiteindelijke kledingstuk. In de Global Organic Textile Standard (GOTS) is het gebruik van gevaarlijke chemicaliën in de gehele supply chain verboden. Daarnaast let de GOTS-standaard op het naleven van sociale criteria (bijv. geen kinderarbeid).

40% van de modellen binnen de VAUDE Urban Life-collectie 2020 van VAUDE zijn GOTS-gecertificeerd. Dat betekent het gebruik van minst. 70% biokatoen (gevaarlijke pesticiden zijn verboden), deels in combinatie met gerecycled polyester. De functionele mix van natuur- en synthetische vezels brengt voordelen bij het draagcomfort, onderhoud en drogende eigenschappen.

Natuurlijke kleurstoffen voor een trendy look

Milieubewust is vooral de nieuwe Redmont-lijn. Met deze moderne stijl wil VAUDE een jonge, urban doelgroepen bereiken, die met een casual look de blik op het milieu niet vergeten.

VAUDE gebruikt voor het eerst een nieuw milieuvriendelijk verfproces genaamd Natural Dye by Archroma Earth Colours. Hierbij worden plantaardige reststoffen gebruikt, die uit de levensmiddelenindustrie stammen, zoals rode biet of bittere sinaasappel. Deze duurzame grondstoffen zijn lokaal verkrijgbaar en besparen op aardolie in vergelijking met de conventionele kleuring met petro-chemische kleurmiddelen. De aardse tonen passen zeer goed bij een casual look. Fijne details van kurk, zoals bij koordstoppers of patches onderstrepen het natuurlijke karakter. 

Redmont

Het Redmont Jacket van dicht geweven Durable Cotton is een zomers katoenen jack voor modern dagelijks gebruik. De stevige stof, de donkere natuurkleuren en een loose fit passen perfect bij jeans en sneakers. Ook de wijd vallende Redmont Pullover met hoge kraag en ruim vallende schouders is trendy voor de zomeravonden. Hij scoort met een functionele mix van GOTS-gecertificeerd katoen en 30% gerecycled polyester. En wat mist er nog voor een perfecte vrije tijds look? Natuurlijk een casual T-shirt, zoals het Redmont Shirt. Wie zich daarmee laat zien, zet een eco-fashion statement met goede argumenten: onderhoudsvriendelijk, vochtregulerend en elastisch, GOTS-gecertificeerd katoen, gerecycled polyester, milieuvriendelijke kleurstoffen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de producten uit de VAUDE Urban Life collectie kun je terecht op de website van het merk.

 van