“E-Bike Kunst: Bomba’s Opkomst met TENWAYS, STRAAT & R/HOOD”

Het STRAAT Museum en R/HOOD bundelen hun krachten om het opkomende kunst- en ontwerpdue ‘Bomba’ te versterken door middel van een artistieke samenwerking met TENWAYS. Ze presenteren een volledig unieke, op maat gemaakte e-bike als kunstwerk.

Amsterdam, Nederland – 29 maart 2024 – STRAAT, het toonaangevende museum voor straatkunst en graffiti, kondigt een samenwerkingsproject aan met het culturele platform R/HOOD. Deze spannende initiatief viert milieubewustzijn en geeft opkomend Nederlands talent een stem, in lijn met de missie van R/HOOD om creatieve talenten wereldwijd te vieren.

R/HOOD: Bevorderen van Culturele Uitingen

R/HOOD, een vooraanstaand cultureel platform gevestigd in Londen, speelde een sleutelrol in het verbinden van het STRAAT Museum en TENWAYS, en vervolgens het kunst- en ontwerpdue ‘Bomba’. R/HOOD zet zich in voor innovatieve projecten die culturele expressie herdefiniëren. Hun onwankelbare steun strekt zich uit tot andere artistieke disciplines, zoals blijkt uit hun betrokkenheid bij deze samenwerking. Ze begrijpen dat artistieke expressie vele vormen kan aannemen, en hun toewijding om een bloeiende creatieve gemeenschap te bevorderen sluit perfect aan bij de missie van STRAAT.

STRAAT: Het Kweken van de Volgende Generatie Straatkunstenaars

Via STRAAT Agency heeft het museum het getalenteerde jonge kunst- en ontwerpdue Bomba geïdentificeerd, bestaande uit Jesse Paauwe en Stijn Ros. STRAAT staat bekend om het tentoonstellen van gevestigde straatkunsticonen naast opkomende talenten. Dit project illustreert hun toewijding aan het koesteren van de volgende generatie kunstenaars.

Bomba: Speelse Kunst voor een Duurzame Boodschap

De speelse en experimentele benadering van Bomba sluit perfect aan bij de visie van TENWAYS. Hun werk wordt sterk beïnvloed door openbare ruimtes en vertaald in gedurfde, meeslepende beelden op prints, schilderijen, opdrachtontwerpen en muurschilderingen.

Een Groenere Toekomst op Twee Wielen

In een gezamenlijke inspanning om de lancering van het nieuwe CGO 009 e-bike model van TENWAYS te vieren, benaderde R/HOOD STRAAT om een campagne te creëren met als thema “Greener Forward,” met als doel een meer milieuvriendelijke toekomst te inspireren. Dit project gaat verder dan alleen het promoten van de e-bike; TENWAYS wilde deze campagne gebruiken als platform om jong opkomend talent te verheffen. Dus bundelden STRAAT, TENWAYS en R/HOOD hun krachten om de perfecte artistieke partner te vinden die deze visie tot leven kon brengen.

Getuige zijn van Artistieke Creatie

De samenwerking gaat verder dan het eindproduct. Tijdens de schoolvakanties creëerde Bomba hun kunstwerk, getiteld “Wheelies,” ter plaatse bij STRAAT. Dit bood een unieke kans voor lokale kinderen om het creatieve proces uit de eerste hand te zien.

Citaten

“We zijn verheugd om samen te werken met R/HOOD en TENWAYS aan deze campagne,” zegt Guy Georges Trigallez, Creatief Directeur bij STRAAT. “Het stelt ons in staat om opkomende creatieve stemmen zoals Bomba te ondersteunen en te versterken om cruciale thema’s als duurzaamheid, natuur en verstedelijking te verkennen.”

Over STRAAT Museum

STRAAT Museum is toegewijd aan het delen van de passie voor straatkunst en graffiti met het publiek. Het museum beschikt over meer dan 180 kunstwerken van meer dan 170 kunstenaars in een uitgestrekte loods van 8.000 vierkante meter. Deze grootschalige werken bieden een meeslepende ervaring en tonen de kracht en levendigheid van straatkunst. Daarnaast biedt STRAAT waardevolle context en informatie, waardoor het begrip van de bezoeker van deze dynamische kunstvorm wordt verrijkt.

Over R/HOOD

R/HOOD staat aan de voorhoede van het bevorderen van de wereldwijde DJ-cultuur en creatieven in het algemeen. Ze steunen hen door hen erkenning, kansen en middelen te bieden om te gedijen. Door impactvolle samenwerkingen en evenementen zoals deze herdefinieert R/HOOD culturele expressie en geeft het opkomend talent over de hele wereld kracht. Ze begrijpen dat het succes van DJ’s ook hun succes is en streven ernaar ongeëvenaarde normen van professioneel gedrag binnen de industrie te stellen.

Over TENWAYS

Tenways is een missiegedreven e-bike merk dat gepassioneerd is over het moeiteloos, snel, milieuvriendelijk en leuk maken van dagelijks woon-werkverkeer. Ze bieden hoogwaardige e-bikes die zijn ontworpen voor toegankelijkheid en een plezierige rijervaring. Hun visie is om een wereldwijde gemeenschap van rijders, liefkozend bekend als Tenwayers, te versterken die een passie delen voor duurzaamheid en een liefde voor het verkennen van de wereld op twee wielen.

Bekijk meer over TENWAYS: Klik hier.

 van