14-09-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

E13 Race Carbon stuur + stuurpen Review

Waar kijken we naar? 

Een carbon stuur en aluminium stuurpen. 

Waarom is dit tof? 

Een carbon stuur is een bijzondere upgrade voor je fiets. Het materiaal biedt een combinatie van stijfheid en demping die je bij andere materialen niet terugvindt. Dit is lastig uit te leggen, maar zal iedereen met een carbon stuur kunnen beamen. Deze versie van E13 is 800 millimeters breed met 9 graden backsweep en 5 graden upsweep en is leverbaar met 20 of 35 millimeter rise. Het stuur weegt 225 gram en ziet er mede dankzij zijn graphics goed uit. De stuurpen is van aluminium met een lengte van 40 of 50 millimeter en heeft een bijzonder design, vanwege de aparte plaatsing van de klembouten. 

Wat vonden wij ervan? 

Installeren is eenvoudig dankzij de grafische iconen op het stuur, zo weet je dat je stuur goed gecentreerd staat. Het carbon rijdt zeer prettig, de natuurlijke flex van het materiaal geeft de rijder een goede input van de trail onder zich. Wij reden de 20 millimeter rise-versie met een 50 millimeter stuurpen, wat een licht agressieve rijpositie geeft. Hoewel het details zijn, is de stuurpen met afgeronde boutjes en naar voren gerichte klembouten net even anders dan normaal, leuk gevonden van E13. 

Voor wie is het? 

Trailrijders die de stap naar een carbon stuur willen maken. 

€ 129,95 (stuur) – € 49,95 (stuurpen) 
ethirteen.com


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van