07-07-2017 - Kitesurfen, Nieuws

Ecoboard Project verwelkomt Airush Kiteboarding

Sustainable Surf heeft Airush Kiteboarding verwelkomt bij het Ecoboard Project. Airush richt zich op milieu en duurzaamheidsprojecten, en heeft zodoende een belangrijke bijdrage in de groei van het Ecoboard Project, dat zich inzet voor een bredere aanpak van de klimaatveranderingen.

Volgens Branddirector Clinton Filen, is Airush Kiteboarding erg enthousiast over de samenwerking met Sustainable Surf en het Ecoboard Project. “Wij zien het als een belangrijk onderdeel van onze bredere initiatieven om de manier waarop we ons milieu beïnvloeden fundamenteel te veranderen”. Het einddoel is om de industrie en samenleving te ondersteunen en bewust te maken van het belang van duurzaamheid en duurzaam ondernemen.

Michael Steward, mede oprichter van Sustainable Surf, zegt op zijn beurt enorm enthousiast te zijn over de samenwerking met Airush. “Airush is onze grootste partner in het kiteboarden en hun inzet om positief bij te dragen aan het milieu zet een nieuwe standaard in het kiteboarden”. Door het implementeren van Ecoboards in het volledige kiteboard assortiment zal de ‘carbon footprint’ van Airush afnemen.

Zowel in de surf als Foil boards wordt Ecoboard-goedgekeurde, plant-based, epoxy gebruikt met geen of bijna geen VOC. Ook in de vin-assortiment zal plantaardige hars de rode lijn gaan voeren. Verder zullen traditionele kunstof componenten uit de verpakkingen verdwijnen, denk bijvoorbeeld aan het bubbelplastic. Ook Airush’s kites en kitetassen zullen voortaan worden gemaakt uit ge-recycled polyester, dat wordt ontwikkeld in samenwerking met Waste 2 Wear en Mafia Bags, oude kites zullen worden omgetoverd tot unieke rug- en reistassen.

De focus om de ‘carbon footprint’ te verkleinen met de producten is niet het enige waar Airush mee bezig is. Voor elk verkocht board of verkochte kite, zal Airush ook een bijdrage doen aan het mangrove herplantings-programma in het Thor Heyerdahl Klimaatpark. Hiermee zal de ‘carbon footprint’ nog veder afnemen.

Wij van de redactie willen graag laten zien dat het anders kan en hopen dat meer grote merken het voorbeeld van Airush zullen volgen!


Volg je ons al op Facebook en Instagram? Daarmee ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

 

 

 van