17-01-2011 - Surfen, Nieuws

Eddie Aikau Memorial koestert hoop op doorgang!

De organisatie van de ‘Quiksilver In Memory Of Eddie Aikau, presented by Monster Engery’ is vol goede hoop op doorgang van het meest prestigieuze big-wav event nadat ze potentiele swell hebben geconstateerd die wellicht voor de juiste omstandigen – meer dan 20ft – kunnen zorgen. ‘We are receiving a ton of phone calls and we are most definitely watching the development of this swell,’ aldus George Downing, Contest Director op Surfersvillage.com . ”It is still far too early to make a call at this time, but we will definitely have more substantive evidence to draw upon come Monday.”

Gebaseerd op de huidige informatie zal de swell rond 20 januari de kust van Hawaii bereiken. Als de golven hoog genoeg blijken zou dit een uniek moment worden; in de laatste 25 jaar heeft het event pas 8 keer plaats kunnen vinden.

Eddie Aikau was een van de meest geliefde surfers van Hawaii. Niet alleen om zijn surfskills, maar des te meer om zijn loyaliteit, moed en trouw. Juist daarmee werd hij een held en voorbeeld voor veel Hawaiianen. Juist bij de grootste golven kon je Eddie, strandwachter van beroep, in het water vinden. In een poging om zijn mede-drenkelingen van een boot naar Tahiti te redden kwam hij om. Ter nagedachtenis van deze man wordt deze big-wave contest gehouden.

Check hier een korte documentaire over het verhaal van Eddie Aikau.

[youtube id=”Nqx9ZRCz4TQ” w=”630″ h=”503″]

Volg de laatste ontwikkeling van dit event op www.quiksilver.com/Eddie .

 van