11-10-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Eddy Merckx opent Euro Cycling XP

Niemand minder dan wielerlegende Eddy Merckx opent de eerste editie van Euro Cycling XP, het wielerevenement dat plaatsvindt van vrijdag 20 t/m zondag 22 oktober in MECC Maastricht. Eddy Merckx is een iconische wielrenner die 525 keer zegevierde van 1961 tot 1978. De vijfvoudige winnaar van de Tour de France begon na zijn wielercarrière met de productie van premium Eddy Merckx racefietsen. Na afloop van de officiële opening van Euro Cycling XP is de Belgische wielerlegende nog aanwezig op de stand van Eddy Merckx.

Eddy Merckx is een legende in de fietswereld en wordt gezien als de beste renner ooit. Vijf keer won hij de Tour de France, vijf keer de Giro d’Italia en zeven keer Milaan – San Remo. In 1972 brak hij in Mexico-Stad het werelduurrecord dat pas 12 jaar later door Francesco Moser op een speciaal ontworpen fiets verbroken zou worden. In 2000 besloot de UCI dit record niet langer te erkennen en werd het record van Merckx in ere hersteld. In totaal was Eddy Merckx de beste in 525 wedstrijden, een onbreekbaar record, wat zijn bijnaam ‘De Kannibaal’ heeft opgeleverd.

Euro Cycling XP vindt plaats van 20 t/m 22 oktober in MECC Maastricht en wordt gezien als dé afsluiter van het wieler- triatlon en MTB seizoen en start van het winterseizoen veldrijden en ATB. Euro Cycling XP is een high-end, interactief wielerevenement met een focus op wielrennen, veldrijden, mountainbike en triatlon. Het is een evenement waar grote merken zich presenteren en waar liefhebbers, amateurs en profs hun kennis delen over materiaal, training, technologie, aerodynamica, tactiek, voeding, mindset en coaching.

De opening vindt plaats op vrijdag 20 oktober om 13:00 uur in MECC Maastricht.


Eddy Merckx fietsen zijn te vinden op de site van Merckx.
Voor meer info over het evenement bezoek de site van Eurocycling XP.

 van